Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Note 9 hakkında son dakika önemli bilgiler geldi

Samsung geçtiğimiz gün dağıtıma sunduğu davetiyeyle birlikte Galaxy Note 9 için 9 Ağustos tarihinde bir etkinlik düzenleyeceğini bildirdi. Note 9 hakkında ilk resmi açıklamanın gelmesinin ardından heyecan artarken, şirkete yakınlığıyla bilinen teknoloji editörü Eldar Murtazin, Note 9 hakkında çok önemli son dakika bilgiler aktardı.

İlk defa duyanlar için hatırlatalım; Eldar Murtazin, Samsung’a oldukça yakın bir editör ve daha önce birçok üst seviye Samsung telefonu tanıtım öncesi test ederek tecrübelerini aktardı. Bilgi kaynağını şu sıralar Note 9’u test ediyor ve deneyimlerini mobile-review sitesinde takipçileriyle paylaştı.

Galaxy Note 9
Galaxy Note 9

Tasarım değişikliği olmayacak

Galaxy Note 8’den Note 9’a geçişte ciddi bir tasarım değişikliği olmayacak. Hatta Murtazin’e göre her iki telefonu önden bakıldığında ayırt etmek bir hayli zor. Note 9’un arka tarafında çift kamera yatay şekilde olacak. Parmak izi okuyucusu bu defa iki kameranın altına konumlandırılmış.

Kamera demişken, Galaxy S9 Plus’taki kamera donanımı Note 9’da da kullanılacak. Ancak kaynağa göre geliştirilmiş algoritmalar sayesinde kamera performansının artırıldığı ve optik stabilizasyonda da iyileştirmeler yapılmış. Ön kamera içinse AR Emoji özelliği daha güncel ve gelişmiş bir halde olacak.

Galaxy Note 9 devasa bir pille geliyor

Gelelim Note 9’un en çok merak edilen özelliğine. Galaxy Note 7’de pilden dolayı ağzı yanan Samsung, Note 9 ile birlikte pil konusunda iddiasını ortaya koyuyor diyebiliriz. Telefonda tam 4.000 mAh büyüklüğünde bir pil yer alacak. Murtazin’e göre bu pille maksimum parlaklıkta 25 saat kesintisiz video izlenebilecek.

Note 9’un temel modeli 6GB RAM / 64GB dahili depolamaya sahip olacak. Telefonun ayrıca 6GB RAM / 128GB seçeneği de olacak. Bazı özel pazarlarda ise 8GB RAM / 256GB-512GB seçenekler kullanıcılarla buluşabilir.

Galaxy Note 8’deki kavisli sonsuz ekran Note 9’da da yer alacak. Ancak parlaklık noktasında önemli gelişmelerin yaşandığı belirtiliyor. Murtazin’e göre ayrıca Samsung, ekran sürekli açık uygulamasının güncel bir sürümü üzerinde çalışıyor. Ancak bu sürüm Note 9’a yetişmeyebilir. Arayüz noktasında ise animasyonların geliştirildiğinden ve eskisinden daha iyi göründüğünden söz ediliyor.

S-Pen’e gelince, Samsung her Note serisi telefonda kalemi hem donanım hem de yazılım tarafında yeniledi. Note 9’daki kullanılacak S-Pen kalemin yazılım özellikleri artırılmış ve kalem Bluetooth desteği sunuyor.

Galaxy Note 9 hakkında gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu