Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 Kafa Karıştırmaya Devam Ediyor

Samsung’un yeni amiral gemisi serisi Galaxy S22, ekranı ile tartışmaların hedefi oldu. Yapılan açıklama bir kez daha kafa karıştırdı.

Samsung başlangıçta Galaxy S22 ve S22 + için 10-120 Hz aralığını desteklediğini ve S22 Ultra için aralığın 1-120 Hz olduğunu açıklamıştı. Ancak daha sonra veriler aniden değişti ve ana modeller için aralık 48-120 Hz‘e indirildi. Ayrıca yapılan testler tamamen farklı göstergeler gösterdi. Samsung, yeni Galaxy S22 serisi telefonların ekranlarının kare hızıyla ilgili kafa karışıklığına yanıt verdi.

Samsung konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ekran yenileme hızı (S22 ve S22+) başlangıçta 10 ila 120 Hz aralığında belirtilmişti ve daha sonra, daha yaygın olarak tanınan bir endüstri standardını karşılamak için bu özelliğin iletilme şeklini güncellemeye karar verdik. Tüketiciler, donanım özelliklerinin değişmediğinden ve her iki cihazın da ultra akıcı kaydırma için 120 Hz’ye kadar destek verdiğinden emin olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Ancak testlerin neden 24 Hz frekans gösterdiği hala belli değil. Samsun’un bu açıklaması hala net bir şey ifade etmiyor. Ekran konusunda zirvede yer alan bir firmanın tazeleme hızını net bir şekilde açıklayamaması oldukça ilginç. Samsung’dan panel satın alan diğer üreticiler bile telefonlarının ekranlarının kaç Hz arasında çalıştığını net bir şekilde açıklıyor.

Galaxy S22

Samsung muhtemelen bu hareketi ile çok tepki toplayacak. Tamam kağıt üzerinde 120 Hz’lik bir ekrana sahip olabilir. Ancak batarya tüketimini düşürmek için Hz’in 1 Hz’e düşürülmesi gerekiyor. Testlerde 24 Hz ve kağıt üzerinde 48 Hz çıkan bu ekran çıkmazı bakalım nasıl sonuçlanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu