AndroidAppleGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Apple ve Google Fortnite’ı mağazalarından kaldırdı! Ortalık kızışacak vaziyet alın!

Epic ile Apple ve Google arasında Fortnite yüzünden savaş çıktı. Amerika ile Çin arasındaki çekişme oyun sektörüne kadar yansımış durumda.

Amerika ile Çin arasında ZTE sonrasında da Huawei ile başlayan teknoloji savaşı şimdi de oyun sektörüne sıçradı. Epic, Fortnite için geçtiğimiz gün uygulama içi satın alım sistemini değiştirmişti. Yeni sistem sayesinde Apple ve Google‘a komisyon ödemeden direkt olarak Epic Store üzerinden alım yapılabiliyordu. Ancak bu sistem hem Apple hem de Google cephesi tarafından onaylanmadı.

Çünkü App Store ve Play Store’un kurallarına göre uygulama içi satın alımlarda Apple ve Google’a kar payı ödenmesi gerekiyor. Bu kurallar yıllardır tüm uygulama ve oyunlar için geçerli. Ancak Epic bunu bile bile lades dedi ve Amerikalı şirketler ile arasını açtı. Peki neden?

Nedeni aslında çok basit. Epic’in yüzde 40 gibi büyük bir hissesine Çinli Tencent firması sahip. Donald Trump‘ın WeChat ve TikTok yasakları gündeme gelince Çin’den de böyle bir karşı hamle geldi. Ancak bu noktada Epic, haksızken kendini mağdur gibi göstererek haklı duruma çıkmak istiyor.

Nereden mi anladınız dersiniz? Çünkü Apple Fortnite’ı App Store‘dan kaldırdır kaldırmaz aynı dakika içerisinde Epic’ten Apple’ın ikonikleşmiş reklamını birebir taklit eden video geldi. Yani Epic bunun olacağını zaten biliyor ve hazırlıklarını yapmıştı. O videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyada oyuncuların da desteğini alan Epic’in amacına ulaşamayacağı ortada. Apple ve Google, Fortnite’ı mağazalarından resmen şutladı. Epic bu ödeme sistemini iptal etmediği sürece mağazaya asla gelemeyecek. Amerika ve Çin arasındaki bu gerginlik hem teknoloji hem de artık oyun sektörüne de zarar vermeye başladı. Umarız iki devlet bir anlaşmaya varır ve iki de bir bu tip olaylar ile karşılaşmayız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu