Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Yatakta iPhone şarj ederken elektrik çarptı!

Yatakta iPhone şarj ederken elektrik çarptı. Evet yanlış okumadınız yatakta iPhone’unu şarj eden bir kullanıcı ölümden döndü. 32 yaşındaki Wiley Day adlı iPhone kullanıcı şu an hayatta olduğu için kendisini şanslı görmeli. Zira Day yaptığıyla adete ölüme davetiye çıkardı. 22 Mart tarihinde telefonu yanı başından ayırmamak için bir uzatma kablosu aracılığıyla şarj eden Wiley Day’i elektrik çaptı.

Day’in boynundaki kolye şarj kablosu ile uzatma kablosunun arasında sıkıştı. Bunun neticesinde oluşan elektrik çarpmasıyla Day yatağından yere fırladı. Boynundaki kolyeyi zor da olsa koparmayı başaran Day’in yardımına aile bireyleri anında yetişti. Fakat kullanıcının vücudunda özellikle boynunda ve ellerinde ciddi yaralanmalar meydana geldi. Vücudunda iki ve üçüncü derece yanıklar oluşan Day üç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi.

iPhone şarj ederken elektrik
iPhone şarj ederken elektrik

Birçok uzman uyku esnasında akıllı telefonların yaydıkları radyasyon nedeniyle uzak bir noktaya konulması noktasında uyarılarda bulunuyor. Day’in yaptığı ise çok ciddi bir ihmalkarlık ve bunun bedelini canı ile ödeyebilirdi. Siz siz olun uyurken telefonu kesinlikle yastık altına ya da başınıza yakın bir yere koymayın. Ayrıca telefonunuzu şarj ederken orijinal ürünler kullanın ve uzatma kabloları gibi aksesuarlar tercih etmeyin.

 

iPhone 8 render görüntüleri ile karşımızda

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu