Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriOnePlus

OnePlus Özüne Dönünce Telefon Satışlarını Artırdı

OnePlus yönünü yeniden amiral gemisi katili telefonlara çevirince ilk dönem itibariyle telefon satışlarını ciddi manada artırdı.

2013 yılında kurulduğunda “Amiral gemisi katili” sloganını kendisine ilke edinen OnePlus, yıllar içerisinde bu söyleminden uzaklaştı. İlk dönem evet, gerçekten de güçlü donanımlara sahip uygun fiyatlı modellerle karşılaştık. Ancak sonraki süreçte özellikle OnePlus 7 serisiyle birlikte fiyatlar diğer markaların üst segment telefon modelleriyle aynı seviyeye geldi.

OnePlus, 2023’ün başı itibariyle özüne döndü diyebiliriz. Başta OnePlus 11 olmak üzere devam eden süreçte üst üste tanıtılan Ace 2 ve Ace 2V modelleri fiyat tarafında kullanıcıları fazlasıyla cezbetti.

Güçlü donanım ve uygun fiyat politikası OnePlus’ın 2023’ün ilk döneminde rekor düzeyde bir büyüme kaydetmesini sağladı. OnePlus başkanı Li Jie, Weibo hesabı aracılığıyla markanın 2023 yılında şu ana kadar yüzde 260 oranında satışları artırdığını bildirdi. OnePlus, sektördeki genel düşüşe rağmen büyümesini sürdürmek istediğini bildiriyor.

OnePlus’ın satışları bu denli artırmasındaki temel etkenlerden bir diğerinin ise güncelleme desteği olduğunu düşünüyoruz. Daha önce amiral gemisi modellere bile 2 yıl güncelleme desteği sunan marka, son açıklama ile birlikte bu desteği 5 yıla çıkardı. OnePlus 11, beş yıl boyunca dört büyük Android güncellemesi alacak. Telefon için son yıl ise güvenlik odaklı güncellemeler yayınlanacak. OnePlus Ace 2 ve OnePlus Ace 2V modelleri için de güncelleme desteğinin dört yıl olacağını bildirildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu