Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriInstagramMobirollerTeknoloji

Instagram Reels nihayet Türkiye’de kullanıma sunuldu!!!

Günümüzde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Instagram, merakla beklenen Reels özelliğini nihayet Türkiye’de kullanıma sundu.

Akıllı telefon dünyasının en popüler uygulamalarından biri olan Instagram, her geçen gün uygulamasını yeni özellikler ile güncelleyerek kullanıcılarının beğenilerini toplamayı başarıyor. Bir süredir TikTok benzeri bir özelliği üzerine çalışan dev şirket, Instagram Reels özelliğini, Brezilya gibi birkaç ülkeye sunduktan sonra, şimdi de kutsal topraklarımıza getiriyor.

Hatırlarsınız şirket bir Blog yazısında  “Reels, insanlara kendilerini ifade etmeleri, Instagram‘da sevdikleri şeyleri daha fazla keşfetmeleri ve içerik oluşturucu merkezi sahnesine sahip olmalarına yardımcı olan yeni yollar sunduğunu” ifade etmişti.

TikTok benzeri özellikler sunan Reels, ilk olarak Kasım ayında  Brezilya’da test edilmişti. Daha sonra altı ay süren uzun bir zamanın ardından bu özellik,  Fransa ve Almanya’ya da geldi. Son olarak Hindistan hükümetinin TikTok’u ülkesinde yasaklamasıyla beraber Instagram, bu özelliği Hintli kullanıcılara da getirerek fırsatı kaçırmadı.

Bugün ise Reels , Türkiye’de dahil olmak üzere toplam 50 Ülkede daha kullanıma sunuldu. TikTok’un ABD’de yasaklanmasının hemen ardından Instagram’ın bu özelliği çabucak yayması da oldukça şaşırtıcı.

Instagram-Reels

Bilmeyenler için Reels;  kullanıcıların Instagram’da 15 saniyelik klipler oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanıyan bir araçtır. Bu araç ile oluşturulan videolara, uygulamanın içerisinde yer alan keşfet bölümünden ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak Reels; müzik kitaplığından bir şarkı arama ve kullanma, AR efektleri, geri sayım zamanlayıcıları, önceki klipleri hizalama, ses veya videonun hızını değiştirme gibi düzeltme işlemlerini de içerisinde barındırıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu