Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Nova 13 Serisi İçin Bir Süre Daha Beklememiz Gerekiyor

Güvenilir kaynaklara Huawei Nova 13 serisi bir süre ertelendi. Yeni geilşmeler serinin temmuz ayında tanıtılacağını işaret ediyor.

Huawei’nin Nova 13 serisi akıllı telefonlar üzerinde çalıştığı gelen bilgiler arasında. Ancak yeni bir sızıntı, Huawei Nova 13 serisinin bir süre ertelendiğini ortaya koyuyor.

Weibo’daki güvenilir kaynaklardan biri olan Beijing Digital Master, Nova 13 serisinin muhtemelen 2024’ün 3. çeyreğinde, muhtemelen Temmuz ayında piyasaya çıkacağını iddia ediyor. Akıllı telefonların daha önce 21 Haziran’da yapılması planlanan Huawei Geliştirici Konferansı (HDC) 2024’te resmiyete çıkması bekleniyordu.

Kaynak, akıllı telefon hakkında teknik özellikler ve fiyatı gibi önemli noktalara ise henüz açıklık getirmedi. Hatırlayalım Nova 12 serisi de tanıtılmadan önce gecikmelere konu olmuştu.

Teknik özelliklere gelince, sızıntılar Nova 13’ün, ilk kez Pura 70 Ultra’da görülen, yakın zamanda piyasaya sürülen Kirin 9010 yonga setinden güç alabileceğini gösteriyor. Yonga seti, Kirin 9000s’e kıyasla daha iyi performans için hız aşırtmalı çekirdeklere sahip ve 5G bağlantısı sunuyor.

Ekran 1,5K çözünürlüklü olacak ve ön kısımda çift ön kamra taşıyacak. XMAGE görüntüleme sisteminde de bazı iyileştirmeler görebiliriz ve üst düzey Nova 13 Pro ve Ultra modellerinin yeni bir bazalt kaplamaya sahip olması bekleniyor.

Nova 13 serisi akıllı telefonların çift yönlü Beidou uydu iletişim teknolojisini destekleyeceğine dair söylentiler de var. Bu özellik, kullanıcıların karasal ağ kapsama alanı olmayan alanlarda bile Beidou uyduları aracılığıyla mesaj gönderip almasına olanak tanıyacak. Nova 13 serisiyle ilgili bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Yeni gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu