Akıllı SaatGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Amazfit, Akıllı Saat Sektöründe Büyük İvme Kazanıyor

Geçtiğimiz aylarda Amazfit GTR 3 serisini piyasaya süren şirket, sektörde rakiplerinin çok önüne geçti. İşte gelişmenin detayları.

Ünlü Counterpoint Research Akıllı Saat Model Takibi raporlarına göre, giyilebilir cihazlar sektöründe önemli bir konuma sahip olan Amazfit, bu yılın üçüncü çeyreğinde Çinli telekom devi Huawei’yi geçerek dünyanın en büyük üçüncü akıllı saat üreticisi konumuna yükseldi.

Amazfit, Çin Dışındaki Pazar Payını Yükseltmeye Devam Ediyor!

Rapor, Amazfit’in bir önceki yılın aynı dönemine göre %89’luk bir artışı temsil eden 9,9 milyon adet akıllı saat sevkiyatını başardığını gösteriyor. Şirket, bu gelişme ile akıllı saat sektöründe %5.8’lik bir pazar payına erişti.

Raporlarda diğer öne çıkan bir detay ise Çin dışındaki pazarlarda da varlığını büyük oranda artırması. Şirketin yurtdışı pazarında yaptığı bu yıl içindeki toplam satışları, küresel sevkiyatların %61.8’ini oluşturuyor. Almanya ve Türkiye’de, markanın gönderileri %324’lük bir artış ile olağanüstü seviyelere geldi.

Amazfit

Avrupa pazarında İtalya, İspanya ve Almanya gibi ülkelerde çok büyük ivme kazandı. Şirketin GTR2e, GTS 2e ve T-Rex Pro gibi akıllı saatleri bu pazarda oldukça iyi performans gösterdi.

Şirketin diğer büyük rakibi Apple ise üçüncü çeyrekte %21,8’lik pay ile akılı saat pazarındaki en üst sıradaki yerini korurken, bir önceki seviyeye göre %10 kayıp yaşadı. Güney Koreli Samsung ise Galaxy Watch4 gönderileri ile ikinci sırayı alarak pazar payını %9,9’dan %14,4’e yükseltti. Akıllı saat sektöründeki rekabet hızla artarken yeni gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu