AppleKatlanabilir TelefonlarTablet

Katlanabilir iPad için iPad Mini Serisi Sonlandırılabilir

Apple, 2025 yılında katlanabilir iPad serisi için iPad Mini serisini sonlandırarak yeni bir pazara girmek için hazırlanıyor.

Katlanabilir cep telefonu pazarı artık büyüdü ve Apple henüz bu pazara giriş yapmadı. Şuan için Samsung ve Huawei bu pazarda bulunan en büyük oyuncular. Ayrıca Huawei’nin çoğu pazarda yasaklanmasından dolayı Çin pazarında en büyük oyuncu. Ancak bu pazara Apple’da çok yakında giriş yapacak. Apple, 2025 yılında ekran boyutu 10inç’ten küçük olan iPad Mini serisini sonlandırmayı planlıyor. Bu sayede şirketin katlanabilir iPad serisini piyasaya sürmesi kolaylaşacak.

iPad mini 6

Şirket, iki ekran tedarikçisi olan Samsung ve LG arasında bulunan iş birliğine odaklandı. Bu şirketler 20.25 inçlik (Cihaz açıldıktan sonraki boyutu) katlanabilir bir OLED paneli geliştirebilmek için ortaklaşa iş birliği yapıyorlar. Apple ise 20 inç boyutunda katlanabilir bir ürün projesi üzerinde çalışıyor. Ayrıca bazı büyük Çinli parça üreticileri ile de iş birliği yapıyor.

Mini Serisinin Yerini Katlanabilir iPad Alacak

Ekran boyutunun açıldığında yaklaşık 20 inç olduğu düşünülürse, bu cihazın MacBook’a yakın olması muhtemeldir. Cihazın açık boyutu 20.25 inç olursa, katlandıktan sonra cihazın boyutu yaklaşık 15.3 inç olmalıdır. Şu anda, Apple MacBook serisinin ekran boyutu 10 inç aralığında. iPad serisinin ekran boyutu ise 10 inç ’ten az ve 10 inç ‘ten biraz fazla.

İlginizi Çekebilir: Yeni MacBook Pro ve Mac Mini için Geri Sayım Başladı

Apple, ürünlerinde ekran serisini OLED seviyesine yükselttikten sonra katlanabilir form faktörlerinde de gelişmeye başladı. 20.25 inçlik MacBook piyasaya sürülmeden önce Apple bir değişiklik yaparak katlanabilir bir iPad modelini piyasaya sürebilir. Apple hali hazırda kendi bünyesinde katlanabilir bir ürün geliştiriyor. Şirket 2024’te ilk OLED iPad’ini piyasaya sürmesinin ardından katlanabilir modelini 2025 yılında sürmesi bekleniyor. Ve bu katlanabilir seri Mini serisinin yerini alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu