Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12T Pro, Şirketin e-SIM Destekli İlk Telefonu Oldu

Kısa süre önce tanıtımı gerçekleşen Xiaomi 12T Pro, birçok ülkede e-SIM desteğiyle satışta olacak. Xiaomi adına bir ilk gerçekleşti.

eSIM kullanımı her geçen gün daha popüler hale geliyor. Yakın bir gelecekte birçok operatörün fiziksel SIM kart satışını sonlandırıp tamamen elektronik SIM kartlara geçiş yapacağı ön görülüyor. Mevcut durumda birçok akıllı telefon üreticisi standart SIM kartların yanında e-SIM desteğine yer vermekte. Xiaomi şu an kadar bunun dışında kalıyordu, fakat Xiaomi 12T Pro ile birlikte durum değişti.

12t Pro, 4 Ekim’de küresel pazara sunuldu ve şirketin eSim desteğine sahip küresel çaptaki ilk telefonu oldu. Ancak, sınırlı sayıda operatör tarafından desteklenmekte ve kullanılabilirliği ülkeye/bölgeye ve taşıyıcıya göre değişiklik gösterecek.

12T Pro’nun iki sim kart konfigürasyonunda piyasaya sürüldüğünü belirtmekte fayda var: nano SIM + eSIM ve nano SIM + nano SIM. Almanya, İtalya, Fransa, Japonya ve Malezya gibi gelişmiş ülkelerdeki kullanıcılar eSim’i kullanabilecek. Xiaomi’nin Türkiye’de satışa sunacağı 12T Pro modelinde çift fiziksel SIM girişinin olması bekleniyor.

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro Özellikleri ve Fiyatı

Telefonda 6.67 inç büyüklüğünde 1.5K (2712 x 1220 piksel) çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip AMOLED ekran yer alıyor. Xiaomi 12T Pro’nun işlemci biriminde Qualcomm’un 4nm üretim sürecine sahip Snapdragon 8+ Gen 1‘i görüyoruz. 8GB RAM +128GB ve 12GB RAM + 256GB şeklinde iki bellek seçeneğiyle çıkış yapan telefonun yazılım biriminde ise Android 12 / MIUI 13 yazıyor.

Gelelim Xiaomi 12T Pro’nun en etkili özelliği yani kamera birimine. Ana kamerada Samsung üretimi 200 megapiksel çözünürlüğünde ISOCELL sensör bulunuyor. 1/1.22 inç sensör büyüklüğünde ve f/1.69 diyaframa sahip olan kamerada OIS desteği de mevcut. Telefondaki diğer iki kamera 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro şeklimde. Ön bölümde ekran üzerine yerleştirilen kamera ise 20 megapiksel çözünürlüğünde.

Telefonun öne çıkan özelliklerinden biri de 120 watt hızlı şarj destekli 5.000 mAh pili. Geçen yıl serinin önceki modelinde olduğu gibi telefonun pili yaklaşık 20 dakikada tam dolacak. Ekran altı parmak izi tarayıcısı ve Harman Kardon destekli stereo hoparlör 12T Pro’nun öne çıkan diğer özellikleri. Telefonun başlangıç fiyatı 749 € olarak açıklandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu