Akıllı TelefonGenelVivo

Vivo X90 Pro: Canavar Türkiye’ye Bekleniyor

Vivo X90 Pro modelinin küresel çapta tanıtılmasına kısa bir süre kaldı. Telefonun teknik özellikleri ayrıntılı olarak ortaya çıktı.

Vivo X90 serisinin Çin’de tanıtılmasından bu yana neredeyse iki ay geçti. Nihayet X90 serisinin 3 Şubat’ta dünya çapında piyasaya sürüldüğünü göreceğiz. Küresel pazara çıkması muhtemel iki model olan Vivo X90 ve X90 Pro hakkında şu ana kadar pek çok yazıldı ve çizildi. Son olarak X90 Pro’nun küresel versiyonunda yer alacak teknik detaylar ayrıntılı bir şekilde sızdırıldı. Neyse ki amiral gemisi telefon Çin dışına çıkarken tüm teknik detaylarını koruyacak.  

Vivo X90 Pro teknik özellikleri

Yayınlanan bir postere göre cihazın kalbinde MediaTek Dimensity 9200 yonga setinin yer alacağını doğruluyor. Bu yonga setine Vivo’nun kendi geliştirdiği, fotoğrafçılık, oyun kare hızları ve grafiklerde yardımcı olacak V2 yonga seti eşlik edecek. Bu işlemciler ayrıca 4002 mm kare yüzey alanına yayılan büyük bir VC sıvı sistemle soğutulacak.

X90 Pro’nun arkasında beklendiği gibi üç kamera yer alacak. Ana kamerada son bir yılın en çok konuşulan sensörü olan Sony IMX989’ü göreceğiz. 1 inç sensör büyüklüğüne sahip olan bu kamera 50 megapiksel çözünürlüğünde. Yanında 50 megapiksel Sony IMX758 portre ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kameralar yer alacak. Zeiss’in yardımıyla kamera sistemi ince ayarlamalar yapılacak. Cihazın kamera lenslerine AT* kaplama uygulanacak. Kamera birimine ek olarak 4K Süper Gece Modu videosu desteklenecektir.

Teknik detayları aktarmaya devam edecek olursak, akıllı telefonun içinde 120W hızlı şarj desteği sunan 4.870mAh pil olacak. Marka, pilin sadece 8 dakikada %90’a kadar doldurulabileceğini iddia ediyor. Suya ve toza dayanıklılık için telefon IP68 sertifikasına sahip olan telefonda parmak izi tarayıcısı ekran altına yerleştiriliyor. Son olarak Vivo X90 Pro’da 6,78 inç büyüklüğünde 2800 x 1260 piksel çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip kavisli AMOLED ekran yer alacak.

Vivo’nun X90 ya da X90 Pro modellerinden birini bu defa Türkiye pazarına getirmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu