AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iMac G4 Canavara Dönüştü! Steve Reis Yaşasaydı Ağlardı!

Apple’ın belki de en ikonik tasarıma sahip olan iMac G4 modeli bugün Apple M1 işlemci ile güçlendirildi. Steve reis bunu görse ağlardı.

Apple’ın 2002 yılında çıkan iMac G4 modeli çıktığında o zamana kadar görülmemiş bir tasarım ile gelmişti. Hala günümüzde buna benzer bir adet ürünün bile bulunmaması, Steve Jobs’ın başarısını aslında gözler önüne seriyor. Ancak takdir edeceksiniz ki 2002’de çıkan bu iMac’in ömrü yıllar öncesinden doldu. Ancak bir Apple tutkunu bu modeli Apple M1 yongası ile adeta baştan yarattı diyebiliriz.

Colby Sheets, bugün gösterdiği çılgın projesi ile herkesi kendine hayran bırakmayı başardı. iMac G4’ü Apple M1 ile baştan tasarlayan Colby Sheets, ortaya hayranlık yaratacak bir ürün ortaya koyuyor.

Twitter hesabından açıklama yapan Colby; “Steve Job’un hayatını ve birçok kişiye ilham kaynağı olmasını kutlamak için, üzerinde çalıştığım ve Steve’in gurur duyacağını düşündüğüm bir tutku projesini göstermek istedim. 20 yıl önce mümkün olmayan ama şimdi mümkün olan bir şey. Merhaba, M1 çipli iMac G4.” ifadesini kullandı.

Bildiğiniz gibi artık böyle ikonik tasarımlar kullanılmıyor. Onun yerine daha düz ve sade yani benim şahsen üşengeç tasarım olarak isimlendirdiğim tasarımlar tercih ediliyor. Bu tasarım firmalar için adeta çocuk oyuncağı. Yani firmalar artık kolaya kaçıyor. Bu tip üzerine kafa patlatılmış şahane tasarımlar ile arık karşılaşmayacağız. Kendini tüketen ve sürekli yeni ürünlerin çıktığı bir dünyada her şeyin değersiz olmaya başladığı ortada. Umarız bu döngü bir gün bozulur ve tasarımlar eskisi gibi ikonikliğe doğru geri döner.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu