Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

iPhone 14 Pro Pil Tarafında Bekleneni Veremedi

iPhone 14 Pro modeli bir kez daha DxOMark sitesinin konuğu oldu; bu telefonun pil ve şarj performansı masaya yatarıldı.

DxOMark, iPhone 14 Pro modelinin ekranını, ana ve ön kamerasını daha önce değerlendirdi. Site uzmanları bu defa telefonum pil ve şarj performansını masaya yatırıyor. iPhone 14 Pro pil performansı ve şarj hızı çeşitli senaryolarda test edildi. Test sonuçlarına göre, telefon premium segmentte iyi performans gösteriyor, ancak daha uygun fiyatlı birçok cihaza göre kötü bir performans ortaya koyuyor.

iPhone 14 Pro Pil Testi Yayınlandı

iPhone 14 Pro, 20W hızlı şarj destekli 3200mAh pile sahip. Telefonda ayrıca 120 Hz tarama hızına sahip 6.1 inç büyüklüğünde OLED ekran yer alıyor. Apple A16 Bionic işlemcisinden güç alan telefonun teste sokulan modelinde 128GB depolama bulunuyor.

Rakipleriyle karşılaştırıldığında Apple’ın amiral gemisi telefonu sesli aramalar ve kamera kullanımı noktasında Galaxy S22 Ultra’nın gerisinde kalıyor. En son testte, akıllı telefon geçen yılki iPhone 13 Pro’ya da kaybediyor. iPhone 14 Pro müzik dinlerken, video izlerken, GPS ve sosyal ağ testlerinde ise iyi bir pil tüketimi sunuyor. Oyun oynama, sesli aramalar ve mobil çekim noktasında ise yüksek pil tüketimi dikkat çekiyor.

iPhone 14 Pro, aynı zamanda kablosuz şarj desteğine sahip. Telefon 20 watt’lık bir şarj cihazıyla 1 saat 55 dakikada tam şarj olurken, bu süre kablosuz şarj cihazıyla 2 saat 18 dakika sürüyor. Test sonuçlarına göre, iPhone 14 Pro kendi fiyat segmentinde 7. sırada yer aldı. Küresel sıralamada akıllı telefon 44. sırada yer alabildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu