AppleGenelGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Tanıtıldı! iPhone 13’ün Laciverti!

Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 modeli tanıtıldı. Bu model tasarımı ile selefinin birebir aynısı. Apple yine hiçbir yenilik sunmuyor.

Teknoloji dünyasının uzun süredir konuştuğu iPhone 14 nihayet tanıtıldı. Bu modelin iPhone 13’ün laciverti olacağı zaten biliniyordu. Apple bizi şaşırtmadı ve iPhone 13’ün aynısı diyebileceğimiz iPhone 14’ü tanıttı. iPhone 13’ün işlemcisini utanmadan iPhone 14’te de kullanan Apple, tasarımda da en ufak bir değişiklik yapmıyor.

iPhone 14 özellikleri ve fiyatı

Bu modelde yine iPhone 13’ün ekranı yer alıyor. 6.1 inç büyüklüğündeki bu ekran True Tone, HDR, 2.000.000:1 kontrast oranına, geniş renk gamutuna, 1200 nit parlaklığa sahip. XDR ekran Apple’ın özelleştirdiği OLED panel ile geliyor. Apple belirtmediği için bu panelin 60 Hz tazelemeye sahip olduğu söyleniyor. Biz de Apple’dan zaten 120 Hz gibi “geleceğin teknolojisini” beklemiyorduk.

Yeni model kamera tarafında büyük yenilikler ile geliyor desek yalan olur. Apple yine daha iyi fotoğraf çekiyoruz diyor. Ancak bu yine 12 Megapiksel kamera ile yapılıyor. iPhone 13’ün kamerası zaten başarılıydı. Bu yüzden iPhone 14’te sadece yazılımsal iyileştirmeler bulunacak.

Sinema moduna ek olarak şimdi de aksiyon modu verilen bir özellik kameraya ekleniyor. Aksiyon sporları ile uğraşanlar bu özelliği çok sevecek.

5G desteğine sahip olan bu model kutusundan iOS 16 ile çıkacak. eSIM aktarımı konusunda büyük bir kolaylık sağlayan Apple, eski modelinizdeki eSIM’i kolayca iPhone 14’e aktarmanızı sağlayacak. Bu şimdiye kadar görülmüş en devrimsel özellik!

Telefonun gelelim en önemli özelliğine telefonda Apple Watch Series 8’de olduğu gibi kaza algılama özelliği yer alıyor. Kaza anında telefon bunu otomatik algılıyor ve acil durum protokolünü başlatıyor. Ayrıca bu modelde uydu bağlantısı da yer alıyor. Bu bağlantı sadece acil durumda devreye giriyor.

Apple yeni iPhone’u için 799 dolar talep ediyor. Türkiye fiyatı muhtemelen 30.000 TL civarında olacak. Apple Türkiye bu sefer maalesef ki kuru yüksekten hesaplayıp uzun bir süre güncelleme yapmak istemeyecek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu