Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuKatlanabilir TelefonlarVivo

vivo X Flip ve Galaxy Z Flip5 Arasındaki Farklar Neler?

vivo X Flip ve Galaxy Z Flip5 katlanabilir telefon modelleri arasında öne çıkanlardan. Peki ikisinin arasındaki farklar neler?

vivo X Flip modeli firmanın oldukça merak edilen katlanabilir telefon modellerinden biri. Peki son zamanlarda bu kategoride hırsla çalışan Samsung’un Galaxy Z Flip5 modeli ile kapışabiliyor mu? Aradaki farkları görelim.

İşlemci

İşlemci tarafında iki cihazda da aşırı büyük farklar yok. vivo X Flip Snapdragon 8+ Gen1 ile güçlenirken, Galaxy Z Flip5 ise Snapdragon 8 Gen2 işlemcisi ile güçleniyor. Günlük kullanımda iki cihazı da kullanırken sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz. İki işlemci de aynı frekans hızlarına sahip.

Ufak bir hatırlatma, vivo X Flip, 900MHz grafik birimi saat hızıyla, Galaxy Z Flip5’in sahip olduğu 680MHz saat hızına göre önemli bir fark sunuyor.

Kamera

Kamera tarafında vivo’nun ZEISS ile olan işbirliği ile çıkan sonuçlar her zaman mükemmel derecede oluyor. vivo X Flip modelinde 50 MP Sony IMX866 destekli ana kamerayı görüyoruz, ana kameraya ise 12 MP çözünürlüğünde geniş açı ve makro işlevlerini sağlayabilen bir kamera eşlik ediyor. Cihazın ön kamerası ise 32 MP çözünürlüğünde. Cihaz, video tarafında ise arka kamerada maksimum 4K@30 destekliyor, maalesef 60 FPS desteklenmiyor. Ön kamera ise 1080@30 destekliyor. Yakınlaştırma konusunda ise cihaz 20x dijital yakınlaştırmayı destekliyor.

Galaxy Z Flip5 ise 12 MP ana kameraya sahip, çözünürlük tarafında iddialı olamayan cihaza yine aynı çözünürlükte yardımcı bir sensör eşlik ediyor, yardımcı sensör sadece geniş açıyı destekliyor. Cihazın ön kamerası ise 10 MP çözünürlüğünde ve 4K@30 video çekimini destekliyor. Arka kamerada ise 4K@60 kare hızını görüyoruz. Yakınlaştırma meraklıları fazlasıyla üzülecek, çünkü cihaz maksimum 10x dijital yakınlaştırmayı destekliyor.

Bellek/Depolama

vivo X Flip, bellek konusunda oldukça cömert. 12 GB LPDDR5 belleğe sahip olan cihaza 256 GB depolama eşlik ediyor. UFS 3.1 depolama teknolojisinin kullanıldığı cihazda herhangi bir depolama opsiyonu mevcut değil.

Galaxy Z Flip5 ise 8 GB belleğe ve 512 GB UFS 4.0 teknolojisini kullanan depolamaya sahip. Bellek konusunda Z Flip5 bir tık geride kalıyor.

Ekran/Tasarım

Ekran ve tasarımı aynı kategoride değerlendiriyoruz çünkü bunlar çift ekranlı katlanabilir cihazlar ve haliyle tasarım seçimlerinde ekranlar da etkili oluyor.

Ekran tarafında vivo X Flip ön tarafta 6.74 inçlik AMOLED 120Hz yenileme hızına sahip bir ekran sunuyor. LTPO tipine sahip olan bu ekran, HDR10 sertifikalarını da tam olarak destekliyor. Arka kapakta olan ekran ise 3.0 inç boyutunda ve Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Galaxy Z Flip5 ise ön tarafta 120Hz yenileme hızına sahip 6.7 inçlik Dynamic AMOLED bir ekranla geliyor. Cihazın arkası ise görece daha büyük bir ekrana sahip. 3.4 inçlik bir arka ekranla gelen cihaz Gorilla Glass Victus 2 ile korunuyor.

Batarya/Şarj

Şarj ve batarya konusunda vivo X Flip’in önde olduğu tartışmasız bir gerçek. Cihaz 4400mAh kapasiteli bataryaya sahip, bu bataryayı ise 44W gücünde hızlı şarjla şarj edebilirsiniz. Fakat cihaz kablosuz şarjı desteklemiyor.

Galaxy Z Flip5 ise bu konuda fazlasıyla ilkel kalıyor. 3700mAh bataryaya ve 25W hızlı şarja sahip. Cihaz vivo X Flip’e göre kablosuz şarj desteğiyle bir tık öne geçebiliyor.

Yazılım ve Diğer

Yazılım tarafında iki model de iddialı fakat Samsung şeffaf şekilde sunacağı güncelleme sayısını belirtiyor. Galaxy Z Flip5 dört adet büyük güncelleme alacak ve öğrendiğimiz kadarıyla vivo X Flip üç adet büyük güncelleme alacak.

İki model de kutudan Android 13 ile çıkıyor, temel fark ise arayüz.

Diğer donanım özellikleri farkı ise Galaxy Z Flip5’in IPX8 seviyesinde su dayanımına sahipken vivo X Flip’te herhangi bir sertifika mevcut değil.

Peki siz hangi telefonu tercih ederdiniz?

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu