Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Telefonları Hızlandırma Yöntemileri!

Telefonunuz kasıyor mu? Sık sık sorun mu yaşıyorsunuz? O zaman sizi en etkili Android telefonları hızlandırma rehberimize alalım.

Android telefonlar her yıl daha hızlı hale geliyor. Yonga seti markaları, donanımlarını yeni üretim süreçleri, yeni çekirdek mimariler ve enerji verimliliği ile sürekli olarak geliştiriyor. Aynı şekilde Google, Android’i her sürümde daha temiz ve daha hızlı hale getirmek için çalışıyor. Ancak, hala üstesinden gelinmesi gereken büyük bir zorluk var. Android cihazlar uzun süre kullanımdan sonra performanslarını korumuyor. Android telefonları hızlandırma rehberimiz sayesinde telefonlarınızı ilk günkü gibi hızlandırabilirsiniz.

Uygulamaları, oyunları yükledikten ve önbellek verilerinizi doldurduktan sonra yavaşlama kaçınılmazdır. Cihaz yavaş hissedecek ve performansını etkileyecektir. Amiral gemisinden en düşük telefona kadar, performans zamanla düşer. Ancak, performansı korumak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları var. Telefonunuzun uzun kullanım süresinden sonra ilk günkü gibi hızlı olmasını istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Android Telefonları Hızlandırma Yöntemi

Dahili Depolama Alanınızı Boşaltın

İpuçlarından biri oldukça basit ve dahili depolama alanınızda yeterli miktarda boş alan bulundurmayı içeriyor. Peki, bunu yapmak ne kadar faydalı olacak? Telefon toplam kapasitenizin sınırına ulaşırsa, yavaşlamalara neden olabiliyor. Depolamanın dolması demek arkaplanda sürekli cache dosyalarının silinmeye hazır olduğunu gösteriyor. Bu yüzden telefonu bunu otomatik yapmadan kendiniz hafızanızı temizlemeniz bir nebze de olsa telefonu hızlandıracaktır. Bunu yapmak için telefonunuzun Ayarlar >> Depolama bölümüne gidin ve boş depolama alanı miktarını kontrol edin ve gereksiz uygulamaları silin.

Ayrıca, “Ayarlar” menüsünde önbellek deposunu bulacaksınız, önbelleği boşaltmak ve bazı şeyleri biraz serbest bırakmak için üzerine tıklayabilirsiniz. Google Uygulamasından Dosyalar da bu özellik için hızlı bir kısayol sağlar. Ayrıca yinelenen görüntüleri, büyük dosyaları ve istenmeyen medya dosyalarını silmenize olanak tanır.

Xiaomi Telefonlar Android 12

Kullanılmayan bazı uygulamaları kaldırın

Bu işlem ileri düzey kullanıcılar için garip gelebilir. Ancak düşündüğümüzden daha yaygındır. Bazı kullanıcıların belirli uygulamaları yüklemesi, ihtiyaçlarını karşılamak için tek bir kez kullanması ve ardından uygulamayı bir daha kullanma niyeti olmadan uygulamanın belirsiz kalmasına izin vermesi yaygın bir durumdur. Ayrıca bazı telefonlarda ön yüklü olarak gelen ancak hiç kullanmadığınız uygulamalar da olabiliyor. Bunların arkaplanda çalışıp telefonu yavaşlatmasını engellemek için kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Sistem Animasyonu hızını değiştirin

Android telefonlarda geliştirici seçenekleri aktif ettiğinizde sistem animasyonlarının hızını değiştirebiliyorsunuz. Bu animasyon hızlarından gözünüze en uygun olananı seçebilirsiniz. Ancak telefon çok hızlansın diye en hızlısını seçmek gibi bir hata yapmayın. Bu hızlandırmaktan çok telefonda takılmalara neden olabilir.

Yeniden başlatma

Evet kulağa çok Türk işi gelebilir ama doğru. Telefonunuzu hafta 1 kez kapatıp açmanızda fayda var. Bu işlem sonrasında telefonun ana sistem uygulama ve hizmetlerini başlatmasını sağlayarak tıkanan damarları açabilirsiniz. Çok basit ve mantıklı bir çözüm olan yeniden başlatma işlemi sayesinde telefonunuz rahat bir nefes alacak. Bunu aynı bizim uyuyup uyandığımızda daha dinç olduğumuz gibi düşünebilirsiniz.

Android

Uygulamaların Lite Sürümünü Kullanın

Sınırlı donanıma sahip telefonlar için temel olarak Android’in süper düşük kaliteli bir sürümü olan Android Go’nun ortaya çıkmasıyla birlikte Lite uygulamalarının piyasaya sürüldüğünü gördük. Google, uygulamalarının çok sayıda Lite veya Go sürümüne sahip. Aynı şekilde, alternatif Lite varyantlarına sahip bazı Meta uygulamalarımız da var. Twitter, Spotify ve Skype gibi diğer geliştiriciler de bu trende katıldı. Bu, Android Go akıllı telefonları olan kullanıcıların bu uygulamaları performanstan çok fazla ödün vermeden kullanmalarına olanak tanıyor. Ayrıca batarya tüketiminde de iyileştirmeler fark edeceksiniz.

Android telefonunuzu güncelleyin

Android ve güncelleme kelimeleri yan yana gelince herkes korkuyordu. Ancak bu son yıllarda değişti. Firmalar telefonlarını daha hızlı ve güvenli hale getirmek için sık sık güncelleme yayınlıyor. Bu güncellemeleri yükleyerek telefonunuzda bir nebze hızlanma hissedebilirsiniz.

Hala kasıyorsa sıfırlayın gitsin

Telefonunuz bu basit işlemlerden sonra bile hala kasıyorsa sıfırlamanızda fayda var. Bu zamana kadar yüklediğiniz uygulamalar telefonunuzu olumsuz etkilemiş olabilir. Hatta kaldırdığınız uygulamaların bile kalıntıları telefonunuzu kastırabilir. En son çare olarak telefonu fabrika ayarlarına döndürmek en mantıklısı olacak. Tabii bunu yapmadan önce yedek almanız gerekiyor.

Android 12L Beta 2

Özel ROM yükleme

Gelişmiş kullanıcılar için önerebileceğimiz bir diğer ve son öneri ise ROM yükleme. Bu işlem telefonun garantisini devre dışı bıraksa da geliştiricilerin yaptığı ROM’lar telefon üreticilerinin yazılımlarından daha iyi ve hızlı çalışabiliyor. Özel ROM’lar sayesinde eski telefonlarınıza bile hayat verebilirsiniz. Ancak bunu gelişmiş kullanıcılar için tavsiye ettiğimizi belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu