Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 16 Pro Max İşte Bu Kadar Büyük

Eylül ayında tanıtılacak yeni iPhone'lar hakkında sızıntılar sürüyor. Son gelişmede iPhone 16 Pro Max modelinin devasa boyutları görülüyor.

Şu ana kadar iPhone 16 serisiyle ilgili önemli ayrıntıları ortaya çıkaran birkaç sızıntı gördük. Bugün, serideki tüm telefonların maket birimlerini gösteren başka bir sızıntı daha bar. Görüntü, daha önce iPhone 16 serisine dair birçok bilgiyi sızdıran Sonny Dickson adlı kaynaktan geliyor. Alt bölümdeki görüntüye göz attığınızda iPhone 16 Pro Max modelinin boyutları itibariyle diğerlerine göre ne kadar büyük olduğunu hemen fark edeceksiniz.

iPhone 16 Pro Max 6.9 inç Ekranla Geliyor

En dikkat çekici değişiklik, iPhone 16 ve 16 Plus‘ın kamera düzeninde olacak. Önceki modellerin çapraz kamera kurulumu terk edilecek. Yerine alt alta iki kamera düzenine geçiliyor. Kamera düzeni noktasında Pro modellerde ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

Standart iPhone’larda dikey kameralara geçiş, Apple Vision Pro’da 3D olarak oynatılabilen uzamsal videoların kaydedilmesini desteklemek için olacak.

Dikkat çeken bir diğer değişiklik ise Pro modellerinin ekran boyutlarında. iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro Max’in 6,7 inçlik ekranına kıyasla 6,9 inçlik bir ekrana sahip olacak ve bu da onu şimdiye kadarki en büyük Pro Max modeli haline getirecek.

iPhone 16 Pro ayrıca iPhone 15 Pro’daki 6,1 inçten biraz daha büyük bir ekrana (6,3 inç) sahip olacak. Ancak Apple, standart iPhone 16 ve 16 Plus modellerinde ekran boyutlarını sırasıyla 6,1 inç ve 6,7 inç’te tutmayı sürdürecek.

Bu değişikliklerin dışında, genel görünümlerde dikkate değer bir değişiklik olması beklenmiyor. Daha önceki söylentiler kamera kontrolleri için özel bir “Yakalama” butonundan söz etse de, kukla birimlerinde bunu göremiyoruz.

Her zamanki gibi yeni iPhone’ların Eylül ayında piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Önümüzde hala çok uzun bir süre var, ancak her yıl olduğu gibi sonraki iPhone’ların gündemde tutulması için sızıntılar ardı ardına gelmeye devam edecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
5
+1
6
+1
1
+1
1
+1
8

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu