Akıllı TelefonAppleGenelHuaweiMobirollerOnePlusOPPOSamsung

Amiral gemi segmentinde son durum! (Apple Samsung, Huawei, Oppo)

Yeni bir rapor Apple Samsung, Huawei, Oppo ve OnePlus arasında amiral gemi rekabetinde son durumu gözler önüne seriyor. Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre Apple 2018 yılında amiral gemi segmentinin %51’ini elinde bulundurdu. Bir önceki yıla %7’lik bir düşüş söz konusu, fakat Apple bu alanda hala açık ara lider durumda.

SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Listenin ikinci sırasında Samsung bulunuyor. Samsung’a baktığımızda pazarın %22’sini elinde bulunduruyor. Bir önceki yılla kıyaslandığında ise %1’lik düşüş söz konusu.

Apple Samsung, Huawei
Apple Samsung, Huawei

Huawei son yıllarda amiral gemi segmentinde iddialı modeller duruyor. Bu yıl mobil dünyasında ikinci sıraya çıkması beklenen teknoloji devi amiral gemi segmentinde pazar payını %8’den %10‘a çıkarmayı başarmış görünüyor.

Oppo cephesinde ciddi bir sıçrama söz konusu. Şirket pazar payını %1’den %6’ya çıkardı. Yine OnePlus da pazar payını %2’ye çıkarmayı başarıyor.

Rapora göre ayrıca şu an 40’tan fazla üretici amiral gemi rekabetine dahil olmakta. İlk beş üretici pazarın %90’nını elinde bulunduruyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu