Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Gmail Go tüm cihazlar için yayınlandı; RAM dostu Gmail arayanlar buraya!

Amerikan teknoloji Google, bir süredir kullanımda olan Gmail Go uygulamasını tüm Android modelleri için kullanıma sundu!

Google’ın 2017 yılında 2GB ve altı RAM kapasitelerine sahip akıllı telefonlar için piyasaya sürdüğü Android Go, mobil uygulamalarda da hissedilmeye devam ediyor. Zaman içerisinde Haritalar‘dan tutun da, Galeri‘ye kadar birçok uygulamanın Go versiyonunu yayınlayan ve güçsüz Android cihazların yükünü hafifleten şirket, şimdi de bir süredir kullanılan Gmail Go‘yu tüm Android cihazlar için kullanıma sundu (2018’den beri kullanılan bir uygulamaydı; ancak sadece Go cihazlar için…)

Orijinal Gmail uygulaması ile oldukça benzer olan düşük boyutlu “RAM dostu” Gmail Go, tasarım tarafında da orijinal uygulamayı aratmıyor. Gölgeli renklendirme ve sağ alt taraftaki Meet butonu haricinde tıpa tıp aynı olan Go, “güçsüz” sayılabilecek telefonların imdadına yetişiyor diyebiliriz. Uygulamanın tüm Android cihazlarında kullanılabiliyor olması da Google’ın yaptığı ayrı bir güzellik.

Solda Orijinal Gmail, sağda Gmail Go
Solda Orijinal Gmail, sağda Gmail Go

Eğer sizde herhangi bir Android cihaz kullanıcısı iseniz daha düşük boyutlu ve daha “pratik” olan Gmail Go’yu deneyebilirsiniz. Uygulama şuan da Play Store’da yayınlanıyor ve 9.9 MB‘lık boyutu ile orijinal Gmail’den çok daha az yer kaplıyor. Bu da Google’ın mail servisini kullanan insanların telefonlarını rahatlatıyor.

Gmail Go’yu Play Store’dan indirmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Eğer “Cihazınız bu sürümle uyumlu değil” hatası alıyorsanız buraya tıklayarak uygulamayı .apk olarak cihazınıza kurabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu