Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 13.7 geliyor! Ne gereği var Apple?

Apple, iOS 13.7 güncellemesinin ilk Beta sürümünü yayınladı. iOS 14 öncesi gereksiz bir hamle olarak yorumlanan bu güncelleme neler sunuyor?

Cupertinolu teknoloji üreticisi WWDC 20 etkinliği sonrası iOS 14’ün testlerine başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde sorunları çözmek için iOS 13.6.1 güncellemesini yayınlayan Apple’ın, bunun iOS 14 öncesi son iOS 13 güncellemesi olacağı düşünülüyordu. Apple yine yapacağını yaptı ve iOS 14’ün çıkmasına 3-4 hafta kala karşımıza iOS 13.7 ile çıktı. Peki, bu güncelleme nereden çıktı?

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan Covid-19 salgını için Apple ve Google işbirliği yapmıştı. Android ve iOS’e Maruz Kalma Bildirimi ekleyen iki firma, bu özellik için gerekli olan API‘ları geliştiriciler ile paylaşmıştı. Bu kapsamda geliştiriciler Bluetooth ile mesafe ölçümü yapabilecek ve sosyal mesafenin ihlal edilmemesi sağlanacaktı. Apple şimdi bunu bir tık yukarıya taşıyor.

iOS 13.7 Beta güncellemesi ile Maruz Kalma Bildirimi artık uygulamaya ihtiyaç duymadan kullanılabiliyor. Ayarlar bölümünde yer alan Maruz Kalma Bildirimleri bölümünde gerekli ayarları yaptığınızda siz de bu özelliği kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

iOS 13.7

OTA üzerinden sadece Apple Geliştirici Hesabı olan kişilere sunulan ve yaklaşık olarak 3.3 GB büyüklüğünde olan bu güncelleme iOS 14’ün ertelenebileceğinin de sinyallerini veriyor. Sonuçta bu sürümün testi 1 hafta sürmeyecek. En az bu süreç için 3 hafta gerekiyor. 3 hafta sonra iOS 14′ün yayınlanacağı düşünüyordu. Ancak böyle olursa iPhone 12 etkinliği sonrasında iOS 14 beklendiği gibi yayınlanmayabilir. Bakalım neler olacak. Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu