GenelTesla

Elon Musk Sözünü Tuttu: Tesla Cybertruck Gerçekten de Suyun Üzerinde Gidebilecek!

Elon Musk, Tesla Cybertruck hakkındaki sözünü tuttu. Aracın gerçekten de suyun üzerinde gidebildiği ortaya çıktı.

Tesla, 2019’da duyurduğu ve o tarihten bu yana pek çok otomobil tutkunun hayallerini süsleyen Cybertruck’ın teslimatlarına sonunda başladı. Söz konusu araç için heyecan o kadar büyük ki kısa süre önce bir adam araca erkenden sahip olabilmek için bir açık artırmada 400.000 $ para ödedi.

Elbette ki bu heyecanın nedeni şirketin performans konusundaki tüm vaatlerini yerine getirmesine ek olarak dört yıllık bekleme süresine değecek yeniliklerle karşımıza çıkması. Bunlardan sonuncusu ise herkesi şaşırtmayı başardı. Örneğin aracın su üstünde gidebileceğini biliyor muydunuz?

Tesla Cybertruck Suyun Üzerinde Gidebiliyor

Tesla Cybertruck’ın oldukça etkileyici bir elektrikli vehicle olduğu bir sürpriz değil. Şirket performans, menzil ve güç konusunda adeta bir canavar yarattı. Üstelik araç tüm bunlara ek olarak ‘steer-by-wire’ gibi yenilikçi teknolojilere de ev sahipliği yapıyor.

Ancak Elon Musk ve Tesla’nın bununla yetinmeye niyeti yok. Hatırlarsanız Musk, geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmada Cybertruck’ın kısa süreliğine de olsa bir tekne gibi işleve örebileceğinden bahsetmişti. Ünlü milyardere göre kullanıcılar bu sayede nehirleri, gölleri ve hatta sakin nehirleri geçecekti.

Elbette ki o zamanlar kimse bu iddiayı pek de ciddiye almadı. Ancak son ortaya çıkan ‘Wade Mode’, çılgın milyarderin gerçekten de sözünün eri olduğunu gösterdi. Söz konusu özellik, Cybertruck’ı erken teslim alan kullanıcılardan biri tarafından ortaya çıkarıldı. Heyecanla aracının özelliklerini keşfeden kullanıcı, off-road ayarları menüsünde ‘Wade Mode’ isimli özellikle karşılaştı.

Burada ise “Suyun içinden geçerken aracın yüksekliğini artırır ve bataryayı basıncını artırır” yazısı ile karşılaştı. Elbette ki Cybertruck, zorlu koşullara dayanacak şekilde tasarlandı. Bu nedenle farklı arazı şartlarına dayanıklılık sürpriz değil. Ancak suyun üzerinde gitmesi kesinlikle bir sürpriz.

Bildiğiniz üzere Tesla’nın Cybertruck için talep ettiği ücret $60.000- $100.000 arasında. Bu nedenle bu pahalı aracı şimdilik kimse “yüzmeye” götürmedi. Özelliğin tam olarak hangi koşullarda nasıl çalıştığını bilmediğimiz gibi, olası bir arızaya neden olması durumunda Tesla’nın bunu garanti kapsamında tamir edip etmeyeceği de belirsiz.

Örneğin bildiğiniz üzere tuzlu sudaki tuz, elektronik aletler için adeta zehirli. Ancak Musk konuşmasına denizde bile gideceğini söylemişti. Ne yazık ki tüm bu soruların cevaplarını öğrenmek için sabırsızlansak da şimdilik beklemek dışında bir şansımız yok.

Tesla 2023.44.30 Güncellemesi Hangi Yenilikleri Getiriyor?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu