Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei HarmonyOS 3.0 Sürümü İçin Tarih Verildi

Huawei tescilli arayüzü HarmonyOS 3.0 sürümünü bu yıl temmuz ayında kullanıcılarla buluşturacak. Ancak resmi duyuru daha önce yapılacak.

2019 yılında Çinli teknoloji devi Huawei’in ABD hükümeti tarafından Android işletim sistemi Amerika’da üretilen diğer teknolojileri kullanması yasaklandı. Huawei o yıldan bu yana HarmonyOS (Çin’de HongMeng OS) adlı kendi işletim sistemini geliştiriyor. Birkaç yıldır geliştirme çalışmaları devam eden HarmonyOS, 2.0 sürümüyle Çin’de kullanıcılara sunulmuş durumda. Huawei şimdi HarmonyOS 3.0 sürümünü hazırlıyor ve Çin’de yayınlanan yeni bir rapora göre yeni versiyon Temmuz 2022’de dağıtıma sunulacak. Ancak, bu yeni yazılımın resmi duyurusunun daha erken yapılması ihtimali var.

Duyurunun bu yılın ikinci çeyreğinin sonunda, yani Haziran 2022’ye kadar gerçekleşebileceği iddia ediliyor. Huawei’in Bahar şenliği sırasında bir etkinliğe ev sahipliği yapması bekleniyor, fakat resmi tarih henüz açıklanmış değil.

Öte yandan Huawei, Ekim 2021’de gerçekleştirdiği Geliştiriciler Etkinliğinde HarmonyOS 3.0’in geliştirici önizleme sürümünü ilk kez gösterdi. Raporlara göre, HarmonyOS’un yeni nesil bir işletim sistemi olduğu göz önüne alındığında , sistem mimarisi esnek bir şekilde konuşlandırılıp, farklı hafızalara sahip akıllı cihazların aynı dilde iletişim kurmasını sağlayabiliyor. En son sürümde, dağıtım otomasyon araçları var ve geliştiriciler, işletim sistemi derlemesini tamamlamak için donanıma dayalı olarak gerekli bileşenleri seçebilmekte.

Yine bu geliştirici etkinliğinde yapılan açıklamaya göre Huawei, geliştiricilere daha eksiksiz sistem yetenekleri ve geliştirme araçları sağlayacak olan HarmonyOS 3’ın beta sürümünü mart ayında yayınlamayı planlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu