Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Android O Bluetooth özelliği nihayet geliyor

Android O Bluetooth cihazların pil seviyesini gösterecek. Android işletim sisteminin stok versiyonunda önemli eksikliklerden biri olarak görülen Bluetooth cihazların pil seviyesinin akıllı telefon aracılığıyla gösterilmesi nihayet Google tarafından kullanıma sunulacak.

Android O Bluetooth cihazların pil seviyesini gösterecek

Halihazırda bazı Android üreticileri söz konusu özelliği kendi arayüzlerine entegre etmiş durumda. Ancak birçok üreticinin akıllı telefona bağlı Bluetooth cihazının şarj durumunu henüz göstermediğini biliyoruz.

Android O Bluetooth
Android O Bluetooth

Neyse ki Google yakında yayınlayacağı bir güncelleme ile Bluetooh ile bağlı cihazların pil bilgilerini akıllı telefon ekranına yansıtacak. XDA Geliştiricilerinin ortaya çıkardığı kodlara göre bakılırsa özellikten yararlanabilmek için kullanıcıların Android 8.1 güncellemesini beklemesi gerekiyor. Bluetooh ile bağlı cihazların pil bilgilerinin sisteme dahil edilmesinin ardından cihazın pil seviyesinin ne kadar olduğu 0 ila 100 arasında görüntülenecek.

Android O sürümünün dördüncü geliştirici ön izleme sürümü geçtiğimiz günlerde dağıtıma sunulmuştu. Bu ay içerisinde yeni sürümün kararlı versiyonu Pixel ve bazı Nexus cihazlar için yayınlanacak. Alt bölümdeki link aracılığıyla Android O sürümüyle birlikte gelecek önemli yeniliklere göz atabilirsiniz.

Android O sürümü ile gelecek 12 çarpıcı yenilik

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu