Akıllı TelefonGenelSamsung

Snapdragon 8 Gen 2, Galaxy S23 Serisinde Çok Farklı

Galaxy S23 serisine diğer amiral gemisi modellerden daha hızlı ve daha performanslı bir Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi güç veriyor.

Samsung, Galaxy S serisi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bu yılki modellerin tümünde sadece Sanpdragon işlemciler kullandı. Kısa süre önce tanıtılan Galaxy S23 serisi tüm gezegende sadece Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle piyasaya sürüldü. Telefonlar ayrıca birçok ülkede ön cazip promosyonlar eşliğinde ön sipariş almaya başladı. Telefonlar henüz son kullanıcı ile buluşmadan Qualcomm ve Samsung, şu anda Qualcomm’un Galaxy akıllı telefon serisindeki en yüksek performanslı çözümü ve şimdiye kadarki en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 2’nin özel hız aşırtmalı sürümüyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy Neler Sunuyor?

Samsung‘a göre, yeni çipin mikro mimarisi Galaxy S23 serisinin bilgi işlem gücünü Galaxy S22’ye kıyasla yaklaşık %30 artırıyor. İşlemcinin tepe frekansı 3,36 GHz‘e ulaşırken, Snapdragon 8 Gen 2’nin standart versiyonunda bu rakamın 3,2 GHz olduğunu hatırlatalım.

Samsung, işlemcinin NPU mimarisinin performans ve gücü dengelemek için %49 oranında optimize edildiğini ve kullanıcıların yüksek kalitede fotoğraflar ve videolar çekmelerini sağlamak için AI algoritmalar geliştirildiğini duyurdu.

Galaxy S23 serisindeki en önemli iyileştirmelerden biri, Galaxy 22 serisine kıyasla yaklaşık %41 daha hızlı performans vaat eden optimize edilmiş grafik birimi oldu. Yeni amiral gemisi telefonlar ayrıca gerçek zamanlı ışın izleme özelliğine sahip.

Samsung Galaxy S23 serisindeki güçlü işlemci, Galaxy S22 Ultra’ya göre daha büyük bir buhar odası soğutma sistemiyle destekleniyor.

Galaxy S23 ailesi, Snapdragon’un Bilişsel ISP’sini kullanan dünyanın ilk akıllı telefonlar oldu. Bu gelişme Galaxy S23 akıllı telefonların ultra düşük ışıkta yüksek kaliteli videolar çekmesine, çoklu çerçeve gürültü azaltma ve 200 MP fotoğraf (Galaxy S23 Ultra) oluşturmasını sağlıyor.

Tüm bunların yanı sıra işlemcide amiral gemisi telefonlarda Qualcomm 5G yapay zeka işlemcili Snapdragon X70 5G modem, Qualcomm FastConnect 6900 ve 7800 sistemler ve Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2 ekran içi parmak izi okuyucu yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu