Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Titanyum Kasası ile Fark Yaratacak

Teknoloji dünyası iPhone 13’ü beklerken bugün ilginç bir şekilde iPhone 14 hakkında detaylar ortaya çıktı. Yeni seri titanyum kasayla gelecek.

Apple, Eylül ayında karşımıza dört farklı iPhone 13 modeli ile çıkacak. Etkinliğe sayılı günler kala bugün ilginç bir şekilde iPhone 14 ailesi hakkında bilgiler geldi. Bu yıl Apple çentik ve kamera dışında tasarımda büyük bir değişiklik yapmayacak. Ancak 2022 yılında tanıtılacak olan modeller ile Cupertinolu firma büyük bir değişikliğe gidecek.

iPhone 14 kasası ile taş gibi olacak

JP Morgan Chase’in yeni bir yatırımcı raporunda, iPhone 14’ün titanyum alaşımlı gövdeye sahip olacağı ifadesinin yer alması gözlerden kaçmadı. Ayrıca rapora göre Foxconn, kasaların tek üreticisi olacak. Ancak görünüşe göre sadece Pro modelleri titanyum alacak. Mevcuttaki iPhone 12’nin kasalarının paslanmaz çelikten yapıldığını belirtelim. Bu yıl tanıtılacak olan yeni seride de yüksek ihtimalle yine paslanmaz çelik tercih edilecek.

Ayrıca kaynak, iPhone 14 mini modelinin olmayacağını ancak iPhone 13 mini’nin yine piyasaya sürüleceğini söylüyor. Apple’ın 2022 yılı için planları büyük gibi görünüyor. Özellikle ekran altı kamera teknolojilerinin gelişmesi Apple’ın dikkatini çekebilir. Muhtemelen önümüzdeki yılki modellerde çentik tamamen kalkacak ve TrueDepth kamera sistemi ekranın altına entegre edilecek.

iPhone 14

iPhone kullanıcıları aslında çentik konusundan şikayetçi değil. Kamera konusunda Apple’dan büyük bir atılımın gelmesi bekleniyor. Android cephesi bildiğiniz gibi ünlü lens üreticileri ile birlikte çalışıyor. 2022 yılı Apple için bir devrim yılı olabilir ve Cupertinolu firma da lens üreticileri ile anlaşabilir.

Fiyat açısından yeni seriler ile fiyatların düşeceği de söyleniyor. Öyle ki Pro modeller bile 900 dolar bandından satılacak deniyor. Ancak buna pek ihtimal vermediğimizi ve aksine fiyatların daha da artacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu