Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Sar Değeri En Yüksek Telefonlar Açıklandı! Sar Değeri Nedir?

Sar değeri en yüksek telefonlar hangileri merak ediyor musunuz? Yeni bir rapor bu telefonları gözler önüne seriyor. Detaylara göz atalım…

Yeni bir akıllı telefon satın almak istediğimizde SAR değerini pek de göz önünde bulundurmayız. Telefonların daha çok kamera, ekran, işlemci ve RAM gibi özelliklerine dikkat ediyoruz. Halbuki sar değeri (yayılan radyasyon), akıllı telefon kullanımında sağlığımıza olan etkisi göz önüne alındığında en çok dikkat edilmesi gerek kriterler arasında yer alıyor. Günümüz akıllı telefonları çok sayıda kablosuz bağlantı özelliğine sahip. Bu kablosuz bağlantıların vücuda yaydığı radyasyon SAR değeri olarak ifade ediliyor. SAR değeri yüksek olan telefonlar potansiyel olarak daha tehlikeli olarak kabul edilir ve tüm telefonların belirli bir eşiğin altında olduklarından emin olmak için belli testlerden geçerler. Peki SAR derecesi en yüksek olan akıllı telefonlar hangileri merak ettiniz mi? Yeni bir raporda bu telefonlara yer veriliyor.

Sar Değeri En Yüksek Akıllı Telefonlar

BanklessTimes sitesi tarafından yayınlanan yeni bir rapor, günümüz akıllı telefonları arasından en yüksek SAR değerine sahip modeller sıralanıyor. SAR değerinin yüksek olup olmadığının tespiti Amerika’da FCC, Avrupa’da ise Avrupa Birliği Konseyi’nin koyduğu sınırlar ölçüsünde belirleniyor. Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Federal İletişim Komisyonu FCC’ye göre ideal SAR değeri 1.60 W/kg olarak belirlenmiştir. Avrupa Birliği Konseyi ise bu oranı 2.0 W/kg olarak belirlemiştir.

Yukarıdaki listeye bakıldığında SAR değeri en yüksek telefonun Motorola Edge olduğu görülüyor. Bu model ABD Federal İletişim Komisyonu tarafından önerilen maksimum değerden (1,6 W/kg) neredeyse 0,2 W/kg daha fazla görünüyor. Listenin ikinci ve üçüncü sırasında ZTE Axon 11 5G ve OnePlus 6T modelleri yer alıyor. Google Pixel serisi bazı telefonların yüksek sar değerine sahip olmaları dikkatlerden kaçmıyor.

Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Akıllı telefon satın alırken SAR değerine dikkat ediyor musunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu