Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Hızlı Şarj Teknolojisinde Xiaomi’ye Rakip Olacak

Huawei hızlı şarj teknolojisinde çıtayı daha ileri taşıyor. Huawei’in 135 watt gücündeki kompakt şarj cihazı ortaya çıktı.

Hızlı şarj teknolojisinde üreticiler aldı başını gidiyor. 2020 yılı itibariyle akıllı telefonlarda 100 watt üzerinde güç çıkışı sağlayan adaptörler kullanıldı. Xiaomi yakın zamanda bu seviyeyi 200 watt’a yükselterek bu alanda rekoru elinde bulunduruyor. Hızlı şarj konusuna ciddi yatırım yapan markalardan biri de Huawei. Bir akıllı telefonda şu ana kadar en yüksek 66 watt gücünde bir adaptör kullanan Huawei hızlı şarj seviyesini 135 watt’a çıkarmayı hedefliyor.

Huawei Hızlı Şarj Konusunda Xiaomi’ye Rakip Olacak

Huawei halihazırda Matebook 16 modelinde 135 watt gücünde bir hızlı şarj adaptörü kullanıyor. Çin’de sızıntılara konu olan adaptör ise bu değil. Daha kompakt boyutta ve akıllı telefonlar için de kullanılabiliyor.

Ultra hızlı şarjı destekleyen akıllı telefonlar, tabletler ve hatta giriş seviyesi oyun dizüstü bilgisayarları ile kullanılabilecek yeni Huawei kompakt şarj cihazının canlı bir fotoğrafını yayınladı. Ürün, maksimum 135 watt, minimum ise 15 watt gücünde şarj çıkışı sağlıyor.

20V/6.75A seviyesinde hızlı şarj gerçekleştiren adaptörün ne zaman piyasada olacağı belli değil. Huawei P50 serisinde açıkçası bir sürpriz bekliyoruz. Merak edilen Huawei’in söz konusu adaptörün belirli bir seviyedeki pili ne kadar sürede şarj ettiği hakkında bir video paylaşıp paylaşacağı.

Xiaomi kısa süre önce HyperCharge 200 watt hızlı şarj özelliğinin etkileyici sonuçlarını bir video aracılığıyla duyurdu. 200 watt hızlı şarj teknolojisiyle birlikte 4.000 mAh büyüklüğündeki bir pilin tam dolması sadece 8 dakika sürüyor. %50’si sadece 3 dakikada dolan bu pilin %10’luk dilimi ise sadece 44 saniyede doluyor. Gerçekten de inanılmaz dereceler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu