Akıllı TelefonAndroidGenelMobiroller

Google Pixel 7 Pro, Kameranın Yeni Kralı Oldu

Geçtiğimiz gün resmi duyurusu gerçekleşen Google Pixel 7 Pro, DxOMark kamera sıralamasında zirvenin yeni sahibi oldu. İşte telefonun kamera puanı…

Google Pixel 7 Pro satışa sunulduktan kısa bir süre sonra DxOMark’ın konuğu oldu. Ekran incelemesinde iPhone 14 Pro Max’in ardından ikinci sıraya yerleşen Pixel 7 Pro, söz konusu kamera incelemesi olduğunda ise büyük bir başarı ortaya koyarak zirvenin yeni sahibi oldu. Detaylara geçmeden önce Pixel 7 Pro’nun test edilen üçlü kamera özelliklerini hatırlayalım.

Google Pixel 7 Pro Kamera Özellikleri

  • 1/1.3″ sensörlü 50MP arka kamera, f/1.85 diyafram, OIS
  • 12MP 125 ° f/2.2 diyaframa sahip ultra geniş açılı kamera, otomatik odaklama
  • F/3.5 diyaframa sahip 48MP telefoto kamera, OIS, 4.8x optik zoom, yüksek çözünürlük 30x yakınlaştırma
  • 10-bit HDR kayıt, Sinematik Bulanıklaştırma, Makro odak, 4K 60 fps video kaydı

Pixel 7 Pro, fotoğraf testinde 148, video kıyaslamasında 143, nihai ortalamada ise 147 puan alarak Honor Magic 4 Ultimate modelini geride bırakarak zirvenin yeni sahibi oldu. Pixel 7 Pro, sensörler söz konusu olduğunda pek de iddialı görünmeyen üç kamerayı bir arada sunuyor. Fakat Google’ın yıllardan bu yana sürdürdüğü kamera yazılım başarısı Pixel 7 Pro’da zirve noktasına çıkmış durumda.

DxOMark uzmanları, kameranın zorlu koşullarda çekim yaparken bile fotoğraflardaki cilt tonlarını doğru şekilde ürettiğini, hem fotoğraflarda hem de videolarda çok geniş bir dinamik aralık sağladığını, ayrıca hem fotoğraf çekerken hem de video kaydederken otomatik odaklamanın hızlı ve doğru olduğunu belirtiyor. Pixel 7 Pro ayrıca iyi ayrıntı (yakınlaştırılmış fotoğrafta bile) ve kontrast (arkadan aydınlatmalı bir fotoğrafta bile) sağlıyor. Telefondaki sabitleme sistemi de etkili bir şekilde çalışıyor.

Öte yandan yeterli ışığın olmadığı noktalarda fotoğraflarda gürültü oluşabiliyor. Ayrıca yakın mesafeden çekilen görüntülerde detaylandırma sıkıntısı da yaşanabilmekte.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu