Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi nasıl kuruldu? Lei Jun eski defterleri açtı! Bakın neler çıktı?

Bu soruyu herkesin merak ettiğini düşünüyoruz. Xiaomi nasıl kuruldu? Bugün şirketin CEO’su Lei Jun bu konuya açıklık getirdi. Tuhaf ama gerçek…

Xiaomi bugün onuncu yılını kutlayan bir üretici konumunda. Oldukça zor Xiaomi CEO’su Lei Jun Xiaomi nasıl kuruldu? sorularına bugün bir açıklık getirdi ve onuncu yıl için oluşturulan bir toplantıda bu detayları kullanıcılar ile paylaştı. Xiaomi‘nin kuruluşundan çok aslına bakarsanız şirket politikaları bugün ciddi anlamda eleştiriliyor. Zira Xiaomi şirketin %5 karlılığı geçmeyeceğini açıklamıştı ama artık halka açık bir şirket olması sebebiyle gelen raporlar Xiaomi’nin %5’ten daha fazla kar yaptığını ortaya koydu.

Xiaomi işe Apple ürünlerini taklit ederek başladı ve aslına bakarsanız Xiaomi Watch serisi ile halen buna devam ediyor. Daha iyisini daha ucuza yapıyoruz diye kendini savunan Lei Jun geçtiğimiz yıllarda şirketin ismi konusunda büyük tartışmalar yaşandığını dile getirdi.

Lei Jun
Lei Jun

Xiaomi’nin ilk ismi Kızıl Yıldız oldu!

Lei Jun konuyla ilgili şunları söyledi;

“Xiaomi ismini oluşturmadan önce bir masanın etrafına oturduk ve isim konusunu düşündük. Aklımıza ilk olarak Kızıl Yıldız ismini koymak geldi ama isim konusunda farklı farklı yerlerden patent sorunları yaşayacağımızı düşündük. Daha sonra toplantının yapıldığı çay evinin onuruna Xuande ismi ortaya atıldı.  Red Storm, Qianqi, Antong, Lingxi isimleri de masada ciddi anlamda tartışıldı. En son olarak Xiaomi ismi üzerinde mutabık olduk. 

Logo tarafında da Mi ismini kullandık. Bunun iki sebebi var. Birincisi şirketin Mobil İnternet üzerine çalışacak olmasıydı. Bir diğer konu ise Tom Cruise’ın oynadığı Mission İmpossible “görevimiz imkansız” filminden esinlenmekti.

Yani Xiaomi markasının Mi logosu Amerikalı bir filmin isminden esinlenmişti…

Bizim Yorumumuz!

Tuhaf ama gerçek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu