Akıllı SaatAppleGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji Haberleri

MicroLED Apple Watch Ultra Özelinde Sarsıcı Gelişmeler

Bir yılı aşkın bir süredir microLED Apple Watch Ultra’nın yükseltilmiş bir microLED ekrana sahip olacağı söylentileri dolaşıyordu ancak üretim sorunları nedeniyle sürenin 2027’ye kadar uzatıldığı iddia ediliyor. Yeni bir gelişmede, Apple’ın Avusturyalı firmayla büyük bir microLED siparişini iptal ettiği bildirildi.

Osram, Apple‘ın büyük microLED anlaşmasından vazgeçen müşteri olduğunu doğrulamadı ancak özel bir basın bülteninde “microLED stratejisini destekleyen temel bir projenin beklenmedik bir şekilde iptal edilmesinin şirketin microLED stratejisini yeniden değerlendirmesine yol açtığını” paylaştı.

Analist Ming-Chi Kuo araya girdi ve Apple‘ın Osram ile olan microLED Apple Watch projesini iptal ettiğini doğruladı. Kuo ayrıca Apple’ın microLED ekranlarla ilgili tüm projelerini, ekran teknolojisinin ürünlerine önemli bir değer katmayacağı gerekçesiyle iptal ettiğini de paylaştı. Apple’ın ayrıca microLED üretim maliyetlerini ekonomik açıdan uygun olamayacak kadar yüksek bulduğu da bildirildi.

Bloomberg’den Mark Gurman, ams-Osram’ın Apple’ın microLED tedarikçilerinden sadece biri olduğunu iddia ederken ve yaklaşan Apple Watch Ultra’nın güncellenmiş ekran teknolojisini alma yolunda ilerlediğini öne sürdüğü için bazı şüpheler var. Apple’ın cihaz portföyünde yavaş yavaş microLED ekranlara geçeceği söyleniyor; ilk olarak Apple Watch, ardından iPad, iPhone ve sonunda MacBook geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu