Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 13 Pro Max Bu Defa DxOMark’ın Konuğu Oldu

iPhone 13 serisi DxOMark’ın konuğu olmaya devam ediyor. Kısa süre önce ekran testi yapılan iPhone 13 Pro Max bu defa ön kamera incelemesinde.

iPhone 13 serisi telefonlar bir bir DxOMark’ın konuğu oluyor. Site ilk olarak iPhone 13’ün kamera testini gerçekleştirdi. Yakın zamanda iPhone 13 Pro Max modelinde kullanılan ekranı sektörün en iyisi olarak belirledi. iPhone 13 Pro ise arka kamera incelemesinde elde ettiği puan ile ilk dört içerisine adını yazdırmayı başardı.

DxOMark sitesi son olarak iPhone 13 Pro Max’in ön kamerasını inceleme altına aldı. Site, iyi bir sonuca imza atan ön kameranın derecelendirmek için yüzden fazla fotoğraf ve video çekti.

iPhone 13 Pro Max’in ön kamerası 12 megapiksel çözünürlüğünde. F / 2.2 açıklığa ve 23 mm eşdeğer odak uzaklığına sahip olan kamera 1080p’de 30 fps sinematik video kaydı yapabiliyor. Standart kayı ise 4K 60fps çözünürlüğünde.

Telefon yapılan testlerden ortalama 99 puan alırken, bu sonuç iPhone 13 Pro Max’i kendi segmentinde 10. sıraya oturttu. Uzmanlara göre telefonun ön kamerası hem iç hem dış mekanda çekim yaparken doğru pozlama, gerçekçi renk üretimi ve iyi ayrıntılar sunduğunu belirtiyor. Ön kamera ayrıca arka planı bulanıklaştırırken alan derinliği okumasını doğru tahmin edip geniş bir dinamik aralığı sunuyor.

Beyaz dengesinin bazen tutturulamaması, düşük ışık video çekiminde yüksek gürültü seviyesi ve detay kaybı ise ön kameranın eksileri arasında yer aldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu