Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Siri Amerika Seçimlerinde Bir Tarafa Oy Kaybettirmiş Olabilir

Siri Amerikan seçimlerinde etkili olmuş olabilir mi? Seçmenlere yanlış bilgi verdiği iddia edilen Apple sesli asistanı…

Yıllar geçtikçe, Apple‘ı, Siri asistanını Google Asistan kadar iyi ve doğru bir dijital yardımcı yapmadaki başarısızlığından dolayı eleştirmeye devam ediyoruz. Siri‘nin ara sıra hata yaptığı biliniyor. Örneğin, geçen hafta sonu Seçim Günü’nün ne zaman olduğunu unuttuğunuzu varsayalım. Yani Siri‘ye sordunuz. TechCrunch‘tan Lucas Matney‘e göre, iPhone kullanıcılarına sanal asistanları tarafından 8 Kasım‘da Seçim Günü’nün planlandığı söylendi. Bu cevabın sorunu yanlış olmasıdır. Çok yanlış. Seçim Günü 3 Kasım’dı, bu nedenle Siri‘nin oy kullanma yerinizi ne zaman ziyaret edeceğinizi hatırlatması için yanıtına güveniyor olsaydınız, başkanlık seçimi için oy kullanma fırsatınızı beş gün ile kaçırarak çok geç kalmış olurdunuz.

Bu, iPhone‘un kullanıcılara saat ve tarihle ilgili yanlış bilgileri verdiği ilk sefer değil. Yıllar boyunca, Gün Işığından Yararlanma fikrini Apple inatla önemsememeye devam etti. Bir yıl, iPhone saatlerini bir saat ileri götürmek yerine, saatleri bir saat geri aldı ve bu, iPhone kullanıcılarının günlerine çok kötü bir başlangıç ​​yapmalarına neden oldu.

Siri_America

Siri‘nin en son saçmalamasının ilginç yanı, 8 Kasım‘ın 2016‘daki son ABD başkanlık seçimlerinin tarihi olması. Öte yandan, 8 Kasım 2022, ABD‘nin bir sonraki büyük seçimi olan ara dönemleri yapacağı tarih olacak. Her iki durumda da, Siri‘nin yanıtı yanlış.

Siri‘nin cevabı yüzünden sadece en bilgisiz kişiler seçim gününü kaçıracak olsa da, maalesef bu kadar bilgisiz insanlar var. Şans eseri, Siri‘yi dinleyenlerin sayısı muhtemelen seçim sonuçlarını etkileyecek kadar büyük değildir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu