Akıllı TelefonAndroidAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOS

iPhone 15 Pro Max Fiyatı ile Bekleyenleri Üzecek

Yeni bir rapora göre iPhone 15 Pro Max modelinin fiyatı iPhone 14 Pro Max’ten daha yüksek olacak. Seri üretim ağustosta başlıyor.

Hong Kong merkezli yatırım şirketi Haitong International Securities’in teknik analisti Jeff Pu’ya göre iPhone 15 Pro Max modelinin fiyatı iPhone 14 Pro Max’ten daha pahalı olacak. iPhone 14 Pro Max’in ABD’deki başlangıç ​​fiyatının 1.100 dolardan başladığını hatırlayalım. Kaynak daha önce iPhone 15 Pro’nun fiyatının da artırılacağını söylemişti.

Daha büyük pil ve ekranın yanı sıra, iPhone 15 Pro Max’in iPhone 15 Pro’dan önemli bir farkı olması bekleniyor: Yeni bir telefoto kamera. Her iki Pro modelinde de bir telefoto lens bulunacak, ancak iPhone 15 Pro Max’teki yeni telefoto lens, mevcut modellerdeki 3x yakınlaştırmanın aksine 5x ya da 6x optik yakınlaştırma gerçekleştirecek. Tüm bu gelişmelerle birlikte özellikle Pro Max modelinde önemli bir fiyat artışı bekleniyor.

Bu fiyat artışının Avrupa’ya ve özellikle ülkemize yansıması daha farklı olacaktır. iPhone 15 Pro Max’in Türkiye başlangıç fiyatını şu an kestirmek güç ama mevcut döviz kuru ve ek vergilerle birlikte 80 bin TL’nin altında olması şaşırtıcı olacaktır.

Jeff Pu, iPhone 15 serisinin Ağustos ayında seri üretime geçeceğini de aktardı. Duyuru daha önceki yıllarda olduğu gibi eylül ayında gerçekleşecek. Kaynağa göre ayrıca Apple, yılın ikinci yarısında 84 milyondan fazla iPhone 15 serisi model piyasaya sürecek. Bu sayının ağırlıklı kısmını Pro modeller oluşturacak.

Daha önceki raporlara göre iPhone 15 serisindeki tüm modellerde USB-C bağlantı noktası, Dynamic Island ve biraz daha dar çerçeveler yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu