Akıllı TelefonGenelrealme

realme, Tüm Rakiplerini Geride Bırakarak Adını Akıllı Telefon Pazarına Altın Harflerle Yazdırdı!

Akıllı telefon pazarındaki rekabet günümüzde hiç olmadığı kadar fazla. Onlarca farklı marka yüzlerce farklı ürünle birbirinin önüne geçmek ve daha fazla ürün satmak için kıyasıya yarışıyor. Hatta bu durum son birkaç yılda “alt marka” dediğimiz stratejinin doğuşuna bile neden oldu. Örneğin Xiaomi, daha uygun fiyatlı ürünler satabilmek için Redmi serisini başlı başına bir marka haline getirdi. Benzer bir şey yine BBK cephesinde realme ile yaşandı. Görünüşe göre bu strateji başarılı da oldu. realme Google’ı bile geçerek 200 milyon telefon satan şirketlerin arasına adını yazdırdı.

Dünya Üzerindeki realme Kullanan Kişi Sayısı 200 Milyon Kişiyi Aştı!

Akıllı telefon pazarındaki rekabetin fazla olduğunu söyledik. Ancak bu demek değil ki her marka, her kullanıcı tarafından kolayca benimseniyor. Özellikle de yeni giren şirketlerin rakiplerinden farklı bir şey sunarak tüketicilerin güvenini kazanması bekleniyor. Örneğin TECNO bunun için lokal pazarlama ve ürün stratejileri oluşturuyor. 2018 yılında kurulan realme ise o zaman için sadece Çinli üreticilerin benimsediği yeni bir konsept olan fiyat/performans oranı yüksek modellerle karşımıza çıktı.

realme

Şirketin Xiaomi ve Redmi ile kıyasıya yarışmasına neden olan stratejisi beklenenin çok daha ötesinde başarılı oldu. Böylelikle realme, aradan geçen beş yılın ardından 200 milyon telefon satışına ulaştı. Bunu başaran üreticilerin tamamı ise şu şekilde:

  • Samsung
  • Apple
  • Huawei
  • vivo
  • realme

Konuyla ilgili açıklama yapan şirket sözcüsü, “700’den fazla akıllı telefon üreticisinin olduğu bir pazarda genç bir markayla bunu başarmak çok özel. Son beş yıldır dünyanın en iyi 10 markası arasında yer alabildiğimiz için son derece gururluyuz.” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda realme GT 5 Pro’ya da vurgu yapan sözcü, amiral gemisi modellerle rekabet etmek için de hazırız ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Satılacak Vivo V30 Lite’ın Özellikleri Belli Oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu