Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerSamsungTeknoloji

iPhone 12 ve Galaxy S11 endüstriyel tasarımı değiştirecek

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre iPhone 12 ve Galaxy S11 pil tarafında çok daha fazlasını bizlere sunacak. Peki bu nasıl olacak? İşte detaylar…

Akıllı telefon pazarında büyük bir değişim gelişim var. Kullanıcılar her şeyin fazlasını isterken pil tarafında da daha fazlasını istiyorlar. Bugünün pilleri genellikle dikdörtgen şeklinde telefonun L anakartına uygun bir şekilde yerleştiriliyor. Baktığımızda akıllı telefonların hemen hemen hepsinin anakartlarının aynı şekilde dizayn edildiğini görürüz. Bu durum iPhone 12 ve Galaxy S11 serisi ile başka bir noktaya taşınabilir.

Bir süredir bunun üzerinde çalışan Apple ve Samsung yolun sonuna gelmiş bulunuyorlar. Samsung‘un yeni nesil amiral gemisinde kullanacağı anakartın yeni bir devre sistemine sahip olacağı ve bundan dolayı da %50 daha küçük bir devre yapısına kavuşulacağı belirtiliyor. Koreli ITM Semiconductor tarafından üretilen% 50 daha küçük bu devre sistemlerinin getirisi ise daha fazla pil gücü olacak.

Galaxy S11 pil gücü ile ilgili sızan bilgiler bize 5.000 mAh gibi bir rakama Samsung‘un çıkacağını söylüyordu. Anlaşılan o ki; Samsung ve Apple bu noktada telefonları kalınlaştırmadan daha fazla alana daha fazla pil koyabilecek. Bunun güvenlik tarafında bir sorun teşkil edip etmeyeceği ise yine üreticilerin yaptığı Ar-Ge yatırımları ile alakalı diye düşünüyoruz. Bildiğiniz üzere Samsung Galaxy Note 7 faciasından sonra pil tarafında ciddi değişiklikler yapmıştı. Bakalım S11 serisinde neler olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu