Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi MIUI Arayüzünü Terk Ediyor! Çok da İyi Yapıyor

Xiaomi’nin alt markası Redmi son gelişmelere bakılırsa MIUI arayüzünü terk edebilir. Peki Redmi akıllı telefonlarda hangi arayüzü kullanacak?

Xiaomi’nin halihazırda akıllı telefonlarda yer verdiği MIUI arayüzü 2010 yılından bu yana geliştirilmekte. Xiaomi’nin aynı zamanda varoluş nedeni olan arayüz, yıllar önce farklı pek çok üreticinin akıllı telefonlarına uyarlandı. Hatta yıllar önce Pixel 4 telefonuma MIUI ROM’u yükleyerek bu arayüzünü tecrübe etmiştim. MIUI arayüzü Xiaomi’nin yanı sıra Redmi ve POCO marka telefonlarda da kullanılmakta. Fakat söz konusu Redmi telefonlar olduğunda MIUI arayüzü terk edilebilir. Bu noktada güvenilir bir kaynaktan önemli bilgiler geldi.

Digital Chat Station adlı güvenilir kaynak, sosyal medya hesabından Redmi’nin kendine özgü bazı özellikler ekleyerek MIUI arayüzünde farklı olarak kendi arayüzünü geliştirdiğini bildirdi. Kaynak, Redmi’nin markayı daha tanınır ve Xiaomi’den daha da bağımsız hale getirmek için bu değişikliklere gittiğini ekliyor.

Yeni arayüz hakkında henüz bir detay yok ancak önümüzdeki yıl piyasaya çıkması beklenen MIUI 13’ün artık Redmi akıllı telefonlarda görmeyeceğimizi var sayabiliriz.

Redmi’nin açıkçası ilk etapta arayüzdeki kapsamlı bir değişime gideceğini düşünmüyoruz. Ufak çaplı değişiklikler ve yeni isimlendirme ilk etapta ön görülen farklılıklar olabilir. Aslına bakarsanız benzer bir strateji halihazırda OPPO, Realme ve OnePlus cephesinde uygulanmakta. İsimlendirmeler farklı olsa da, arayüz detayları birbirlerine fazlasıyla benzemekte.

Redmi yazılım ekibinden en büyük beklentimiz ise arayüzdeki sayısız hatayı sonlandırması olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu