Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 2 için düğmeye bastı! Yaparsa; Samsung yapar

Samsung’un yeni nesil katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Flip oldukça sevilen bir telefon oldu. Peki Galaxy Z Flip 2 nasıl olacak?

Katlanabilir telefonlar hayatımıza girmeye başladı. İlk nesil Galaxy Fold ve Huawei Mate X gibi başarısız tasarımlar sonrasında katlanabilir telefonların doğru tasarımı Galaxy Z Flip modeli ile karşımıza çıktı. Peki telefon bize ne sundu? Öncelikle katlanabilir telefonların kullanıcı dostu bir hale kavuşması saplandı. Evet telefon katlandığında 17,3mm kalınlığa ulaşabiliyor ama boyutu küçüldüğü için de taşıması oldukça rahat oluyor. Peki Samsung Galaxy Z Flip 2 nasıl olacak? Şimdi herkesin sorduğu soru bu.

Öncelikle Samsung, yeni nesil katlanabilir telefonunda çok farklı bir materyal kullanmak istiyor. Bildiğiniz üzere katlanabilir ekranları korumak için Gorilla Glass cam kullanılamıyor ve telefonun ekran yapısını korumak için Samsung bu noktada dışarıdan destek alıyor. Bu destek ise Dowoo Insys tarafından geliştirilen Schott AG adı verilen bir cam film oluyor.

Galaxy Z Flip
Galaxy Z Flip

Bu film bildiğiniz üzere kırılmalara mukavemet sağlasa da çizilmeler karşı pekte mukavemet sağlayamıyor. Bundan dolayı da Samsung kendi materyalini geliştirmek için düğmeye basmış durumda. Gelen bilgilere göre Galaxy Z Flip‘in yeni serisinde Güney Koreli üretici kendi geliştirdiği cam filmi kullanacak.

Aslına bakarsanız işin ucunda yine para var. Zira bir cam koruma filmi (GG6) 2 dolara civarında bir maliyete sahipken Dowoo Insys üretimi Schott AG camının maliyeti 40 dolar seviyelerinde. Bakalım yenin esil Galaxy Z Flip en azından tırnak ile çizilmelere karşı mukavemet ortaya koyabilecek mi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu