Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji Haberleri

Kaybolan Android Cihazınızı Nasıl Bulursunuz?

Android işletim sistemi tabanlı akıllı telefonlarınız veya tabletleriniz kaybederseniz veya çaldırırsanız bulmanın çok kolay yöntemi vardır. Bir anlık dalgın sonucu kaybettiğiniz veya çalınan akıllı cihazlarınızı nasıl bulacağınızı biliyor musunuz?  iPhone telefonlarında bulunan iPhone’mu Bul özelliği aslında Android cihazlarda da mevcut.  Bu özelliğin nasıl kullanılacağını sizin için listeledik. İşte karşınızda Kaybolan Android cihazınızı nasıl bulursunuz? Sorusunun cevabı..

Android cihazınızı nasıl bulursunuz?

1-Kaybolan cihazınız ile bağlı olan Gmail hesabınızı ve şifrenizi bilmeniz gerekli.

2-Kaybolan ya da çalınan Android tabanlı cihazınızın yerini bulmak için yapmanız gereken Android.com/find adresine girin. Açılan sayfada, telefonunuz ile ilişkili Google hesabınızla oturum açın.

3-Ekranın sol üst köşesinde kayıp/çalınan cihazınızın modeli gözükecek. “Cihazımı Bul”a tıklayın.Eğer cihazınız halen açıkça, kısa bir süre içinde konumu haritada işaretlenecek. Kapalıysa açılması beklenecek.

4-Cihazınızın konumu bulunduktan sonra karşımıza 3 seçenek çıkıyor.

5-Sesi Çal’ı tercih ederseniz, cihaz sessize ayarlanmış bile olsa 5 dakika boyunca telefon melodiniz çalmaya başlar. Bu seçeneği telefonunuzu evde kaybettiğinizde sıkça kullanabilirsiniz.

6-Güvenli Cihaz’ı seçerseniz, cihazı kilitleyebilir, Google hesabınızı kapatabilir (mail’lerinize ve bağlı telefon rehberinize ulaşılmasını önlersiniz), ekranda bir mesaj ya da telefon numarası görüntüleyebilirsiniz. Cihazın konumunu tespit etmeye devam edersiniz.

Android Cihazınızı Nasıl Bulursunuz
Android Cihazınızı Nasıl Bulursunuz

7-Cihazı Sil’i seçerseniz, cihazdaki tüm verileriniz silinir ve artık cihazın konumunu tespit edemezsiniz. Bu aşamayı, cihazdan vazgeçtiğinizde kullanmanızı öneririz.

Akıllı Telefonlarla Daha İyi Fotoğraflar Çekmek İçin İpuçları

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu