Akıllı TelefonAndroidGoogleGüncel Teknoloji HaberleriPixel

Pixel 8 Pro’nun Kamera Sırrı Ortaya Çıktı

Pixel 8 Pro, Samsung'un yeni 50MP ISOCELL GNK kamera sensörünü kullanıyor. Bu sensör kullanıldığında henüz tanıtılmamıştı.

Samsung geçtiğimiz gün yeni 50MP ISOCELL kamera sensörünü tanıttı . Serinin önceki sensörüne kıyasla gelişmiş otomatik odaklama performansı ve daha iyi HDR desteği sunuyor. Resmi adı ISOCELL GNK olan sensör, üç yıl önce piyasaya sürülen ISOCELL GN1’in devamı niteliğinde.  Bu sensörün ilk olarak Galaxy S24 / S24+’ta yer alması beklenirken sürpriz diyebileceğimiz bir gelişme yaşandı. Google, söz konusu kamera sensörünü Pixel 8 Pro modelinde zaten kullanıyor.

Pixel 8 Pro, Samsung’un ISOCELL GNK kamera Birimini Kullanıyor

Maeil Business Gazetesi’nin haberine göre, ekim ayı başında piyasaya sürülen Google Pixel 8 Pro’da Samsung’un ISOCELL GNK kamera sensörü kullanılıyor. Daha önce Pixel 8 Pro’nun ana kamerası için ISOCELL GN2 kamera sensörünün tercih edildiği bildirilmişti. Başka bir ifadeyle Google, Samsung’un henüz duyurmadığı bir sensörü zaten Pixel 8 Pro’da kullanmaya başlamış. Peki yeni sensör neler sunuyor göz atalım.

ISOCELL GNK, önceki modele göre daha gelişmiş video kaydına ve daha iyi HDR performansı sunuyor. 1/1,3 inçlik sensör boyutuna sahip olan kamerada piksel boyutu 1,2 µm seviyesinde. Dual Pixel Pro otomatik odaklama, 8K 30 fps video kaydı, 4K 120 fps video kaydı, Kademeli HDR, Akıllı ISO Pro ve 14 bit’e kadar RAW görüntü dosyaları yakalama öne çıkan bazı özellikler. Ayrıca 24 fps’de tam çözünürlüklü 50 MP kareler ve 90 fps’de 12,5 MP piksel gruplu kareler yakalayabilmekte.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu