GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Sennheiser Momentum True Wireless 3 İnceleme

Sennheiser kablosuz kulaklıklarda devrim yaratmaya devam ediyor. Bu sefer Sennheiser Momentum True Wireless 3 inceleme konuğumuz oluyor.

Kablosuz kulaklıkların yükselişi tam gaz devam ediyor. Kablolu kulaklıkların yerini codecler ve gelişmiş sürücüleri ile almaya başlayan TWS’lere bir yenisi daha eklendi.  Artık şirketler yeni bir amiral gemisi ürünü piyasaya sürdüğünde baskı artıyor. Ancak Sennheiser Momentum True Wireless 3 bu baskıları kolayca atlatıp karşımıza üst düzey bir ses ve deneyim ile çıkmayı başarıyor. Ses kalitesi ve yapı konusunda selefinden daha iyi olan TWS 3’e hızlıca bir göz atalım.

Sennheiser’ın yeni amiral gemisi kulaklıklı USB-C şarj bağlantısı ve çapları 10-15 mm arasında değişen dört set silikon kulak ucu ile tüvit kaplı bir çanta içinde geliyor. Ayrıca kutu içeriğinde kulaklığın kulağınıza tam oturması ve spor yaparken bile düşmemesi için üç adet farklı boyda kanca seti yer alıyor.

MTW3’ün spor yapanlar için suya dayanıklı IPX4 sertifikası da yer alıyor. Ancak bu sertifikanın IP68 gibi suya tam dayanıklı olmadığını belirtelim. Dokunmatik kontrolleri Smart Control uygulaması ile düzenleyebileceğiniz bir yapıda olan MTW 3,  malzeme ve kasa olarak doyurucu ve tok bir deneyim vadediyor. Zaten kulaklığı elinize alır almaz kaliteyi hissedebiliyorsunuz. 

Sennheiser Momentum True Wireless 3 inceleme

Momentum True Wireless 3’ün kurulumunu yapmak için diğer kulak içi kulaklıkların aksine, biraz zaman harcamanız gerekiyor. Sennheiser, eşleştirmek için kutuyu açtığınızda 30 saniyelik hızlı bir şarj yapmanızı öneriyor. Bu süreçte Smart Control uygulamasını açarak güncellemeleri de yüklemenizi tavsiye ediyoruz.

Smart Control uygulamasının en sevdiğimiz özelliği ise Sound Zones oluyor. Bu özellik sayesinde konum bilgilerinizi kullanarak kulaklığı özelleştirebiliyorsunuz. Örneğin GYM’e gittiğinizde ve GYM’de ANC’yi açıp EQU’yu Bass odaklı yaptığınızda bir sonraki gidişinizde kulaklık otomatik olarak bu modlara geçiş yapıyor. Tabii bunu elle belirlemeniz gerekiyor. Gün içerisinde sürekli bir yerden bir yere gidenler için Sound Zones bulunmaz bir özellik olmuş diyebiliriz.

Sennheiser Momentum True Wireless 3

ANC modunun yanında diğer kulaklıklarda olduğu gibi şeffaf modunda da olduğunu belirtelim. Ayrıca ANC modunda rüzgar engelleme özelliği de yer alıyor. Sabah doğada spor yapanlar için bu oldukça sevindirici bir özellik. Rüzgar sesini baskılayan bu özellik saf ses ile buluşmanızı sağlıyor. 

Sennheiser, MOMENTUM True Wireless 3’ü bir dizi codec bileşeniyle donatıyor: aptX Adaptive, aptX, AAC ve SBC. Smart Control uygulamasında “Ayarlar”ın altında, cihazınızın hangi codec bileşenini kullandığını görebiliyorsunuz. Testlerimizin tümü, MTW3’ün sunabileceği en yüksek potansiyel kaliteli sesi veren aptX ile yaptık.  Apple ekosisteminin bir parçasıysanız, yalnızca AAC codec bileşenini kullanacacaksınız. Bu iki Codec arasında ciddi anlamda farklar var. Özellikle kayıpsız müzik dinliyorsanız aptX olmazsa olmaz diyebiliriz.

MTW 3 gürültüyü çok iyi engelleyebiliyor. Pasif izolasyon etkileyici, 10kHz civarında 45dB’nin üzerinde zayıflamaya ulaşmayı başarıyor. Her ne kadar bu bir grafikte iyi görünse de, izolasyonun ne kadar kapsamlı olduğu, özellikle 1kHz civarında alçaklara doğru ne kadar etkileyici olduğu daha etkileyici.

Uygulama ile kontrol sizde

Sennheiser’ın Smart Control uygulamasında “Uyarlanabilir Gürültü Önleme” olarak etiketlediği aktif gürültü önleme (ANC) de çok iyi. Hem izolasyonun hem de ANC’nin 10dB zayıflamanın hemen üstüne düştüğü 400Hz’de dar bir bandın yanı sıra, 1000Hz’den ve ANC’nin altında, esas olarak 20dB ile 30dB iptal arasında geziniyor. Bu, işe gidip gelmeniz veya ofisinizin odaklanması veya dönüşümlü olarak bölge dışına çıkması için fazlasıyla yeterli.

Sennheiser Momentum True Wireless 3

MTW 3’ü gerçek bir kablosuz kulaklık için oldukça dikkate değer kılan şeylerden biri, geniş ses sahnesi oluyor. Bu sahne sadece geniş değil, aynı zamanda Bluetooth kulaklıklarda yaygın olmayan bir yükseklik ve derinlik seviyesine de sahip. Bununla ilgili en etkileyici şey, görüntünün nefes almasına izin veren ve daha doğal hareketle dışa doğru bir görüntü sağlayan, ekranda gösterilen üst boşluk miktar. Kaydırma doğrudur ve Momentum’a sesin gövdesini daha boyutlu bir alana genişleten 3 katman veriyor. Etrafınızı sarma yeteneği ile neredeyse bir görüntüleme kubbesi haline gelir. Ancak nihai ses çıkışında yine de geleneksel bir stereo alana geçiş yapıyor.

Kulaklığı EQU tepkisi de ilginç bir şekilde başarılı. Sennheiser, EQU yapmayı bilmeyenler için güzel bir sound check de sunuyor. Dinlediğiniz şarkıda anlık size üç farklı örnekleme sunuluyor. Bu aşamaları tamamladığınızda kulağınıza hoş gelen EQU ayarını uygulama sizin için belirleyip uyguluyor. Biz alt ve üst frekansları +2 db artırarak midleri ise -1 db düşürdük. Bu sayede kulaklık V yapıya kavuştu. EQU tepkisi çok iyi olduğu için bu kulaklığı basshead veya tiz odaklı bir kulaklığa kolayca çevirebileceğinizin de altını çizelim.

Sennheiser Momentum True Wireless 3

TWS kulaklığa göre boyundan büyük işler başaran MTW 3, şu sıralar piyasada satın alabileceğiniz en dolu ve en doyurucu sese sahip kulaklıklardan bir tanesi olmuş diyebiliriz. Codec çeşiti, birden fazla cihaza bağlanma özelliği ve sağ ve sol olarak tek kulaklık olarak kullanma opsiyonu ve Sennheiser imzalı ses kalitesi ile MTW 3’ün 2022’nin gözdesi olacağını söyleyebiliriz. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu