Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriIQOOMobirollerTeknolojiVivo

Vivo ile iQOO Yollarını Ayırma Kararı Aldı!

Vivo’nun alt markası olan iQOO yoluna bağımsız bir marka olarak devam edecek. POCO olayı gibi bu ayrılık iki tarafa da iyi gelecek.

Teknoloji dünyasında değişimler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Xiaomi’nin alt markası olan POCO bağımsızlığını ilan etmiş ve aynı çatı altında olmasına rağmen yoluna bağımsız bir firma olarak devam etmişti. Şimdi ise bu durum Vivo ile iQOO arasında da gerçekleşecek gibi görünüyor.

Vivo ile iQOO yollarını ayırıyor! Bu ayrılık iki tarafa da yarayacak!

iQOO artık ana markası Vivo’ya bağlı olmayacak ve doğrudan Vivo ve OPPO gibi Çinli BBK Electronics’e rapor verecek. Kaynak, önümüzdeki yıl iQOO ve Vivo arasındaki ilişkinin, yine ayrı markalar olan Realme ve Oppo’nunkine benzer olacağını da sözlerine ekliyor.

Çin’de bulunan Vivo‘nun telefonları, OriginOS UI tabanlı Android ile önceden yüklenmiş olarak gelirken, iQOO telefonlar, iQOO için OriginOS UI’nin değiştirilmiş bir sürümüyle birlikte geliyor. Muhtemelen gelecek yıl iQOO telefonlarına gelen kullanıcı arayüzü yeni olanaklar sunacak.

iQOO 8

iQOO, Mart 2019’da Snapdragon 855 SoC tabanlı ilk akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Çinli bir analist tarafından sağlanan yeni bilgiler, iQOO’nun 2022’nin ilk yarısında bağımsız bir marka olacağını gösteriyor. Kaynak ayrıca, iQOO’nun Ekim ayında Çin’de iQOO Z5x ve Snapdragon 888 yonga seti tarafından desteklenen Neo markalı bir telefonu piyasaya sürmeye hazırlandığını da sözlerine ekliyor.

Bu ayrılığın iki firma için de iyi olacağı ve BBK Electronics’in büyümesine büyük katkı sağlanayacağı düşünülüyor. Muhtemelen iQOO markası Çin odaklı Vivo ise Avrupa odaklı markalar olma yolunda ilerleyecek. Firmalarda yaşanan bu tip yeniden yapılandırmanın sonuçlarını muhtemelen kısa süre içerisinde gözlemleyebileceğiz. Umarız bu bağımsızlık kararı düşünüldüğü gibi her iki taraf için de hayırlı olur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu