Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Katlanabilir iPhone için Dev Yatırım!

Apple, Corning firmasına katlanabilir iPhone için 45 milyon dolarlık dev yatırım yaptı. Nihayet iPhone’un ekranı kolay çizilip kırılmayacak.

Android cephesinde orta-üst düzey niş içindeki tüm telefonlar, ekran ve arka paneli korumak için bazı teknolojiler kullanıyor. Ancak diğer teknolojiler Corning Gorilla Glass kadar etkili olamadı. Amiral gemisi telefonları koruyan Corning ile Apple bir süredir beraber iş yapıyordu. Ancak bu ilişki katlanabilir iPhone ile güçlenecek gibi görünüyor. Çünkü Apple, Corning firmasına tam 45 milyon dolar gibi dev bir yatırım yapmaya karar verdi.

Katlanabilir iPhone Corning’e emanet!

Son dört yıl içerisinde, Cupertino merkezli şirket diğer firmalara 450 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı başardı. Apple’ın da belirttiği gibi, yatırım Corning’in ABD’deki üretim kapasitesini genişletecek ve araştırma ve geliştirmeyi, dayanıklılığı ve uzun ömürlü ürün ömrünü destekleyen yenilikçi yeni teknolojilere yönlendirecek.

Corning, çeşitli ürünler için koruyucu cam yapsa da, başlangıçta ana müşterisi Apple’dı. Corning, iPhone, iPad ve Apple Watch gibi birçok Apple ürünü için cam sağlıyordu. Bir yıl önce, Apple ve Corning iPhone 12 serisinin Ceramic Shield teknolojisi üzerinde işbirliği yaptı. Hatırlarsanız, Apple bunun “herhangi bir akıllı telefon camından daha sert” olduğunu iddia ediyordu. Bu teknoloji ile Apple’ın amiral gemisi iPhone’ları düşmelerden kaynaklanan hasara karşı 4 kat daha dirençli hale getirmeyi başarmıştı.

Apple, Corning’in 45 milyon dolarlık yatırımı nasıl kullanacağını açıklamadı. Ancak Apple’ın 2023’te katlanabilir bir iPhone piyasaya süreceğini iddia eden birçok söylenti ve sızıntı var. Muhtemelen Corning’in yeni teknolojilerini ilk olarak yeni iPhone’larda göreceğiz.

2019’da, Corning’in bükülebilir bir cam geliştirdiğine dair raporlar vardı. Şubat 2020’de Corning, bu teknolojiyi kullanan cihazların 12 ila 18 ay içinde piyasada görüneceğini söyledi. Corning katlanabilir bir cam oluşturabilirse, birçok katlanabilir akıllı telefon üreticisi onu kullanacak ve bir plastik koruma katmanına gerek kalmayacak.

Corning’in amacı 0,1 mm kalınlığa ve 3 ila 5 mm arasında bükülme yarıçapına sahip ultra ince bir cam oluşturmak. Eğer bunu başarabilirlerse ekran konusunda bir devrim yaratılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu