Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Güncellemesi Sesinizi Analiz Edecek

Facebook’un veri toplama konusunda yeni hamlesi belli oldu. WhatsApp güncellemesi sesinizi analiz edecek. İşte güncellemenin detayları.

Gizlilik politikası ile 2020 yılında eleştiri üzerine eleştiri alan WhatsApp, sonunda geri adım atmayı kabul etmişti. Facebook’un bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma uygulaması şimdilerde veri toplamak için yeni özelliğini test ediyor. WhatsApp güncellemesi ile uygulama sesinizi analiz edebilecek. Peki, bu nasıl olacak?

WhatsApp güncellemesi sesli mesajlardaki ses dalgalarını analiz edebilir

WhatsApp’taki sesli mesajlar, şüphesiz ki yazmaya gerek kalmadan mesaj göndermenin son derece uygun bir yoludur. WhatsApp’ın geliştiricileri, şimdi de bu özelliğin kullanıcı arayüzünü geliştirmek için çalışıyorlar. Bu özellik sayesinde WhatsApp, kullanıcılarının ses dalga biçimlerini tanımak istiyor. Aşağıdan bu özelliğin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

WABetaInfo (@wabetainfo)’in paylaştığı bir gönderi

Ses dalga formları ile kullanıcılar, basit bir ilerleme çubuğundan çok daha iyi olan sesi gerçek zamanlı olarak oynatabilecek. Bu özellik başlangıçta Android için WhatsApp beta sürümünde yer alıyor. Yakında iPhone’da da test edilecek bu özellik sesli mesaj oynatılırken arama ilerleme çubuğunun yerini alacak. Kullanıcılar ayrıca kaydı durdurabilir ve göndermeden önce dinleyebilir.

WhatsApp’ın ses dalgalarını tanıyıp ne yapacağı henüz bilinmiyor. Muhtemelen veri toplama konusunda ustalaşan Facebook, ses dalgaları ile kullanıcıların profillerini çıkarmayı başaracak ve sesinize göre bile reklam sunmaya başlayacak. İnternetteki izleme politikası artık aldı başını gitti. Davranışlarımızdan birebir insan profili çıkarılabiliyor. Bakalım bu konu hakkında Avrupa Birliği yakın zamanda bir aksiyon alacak mı? Yoksa verilerimiz böyle toplanmaya devam mı edecek? Bekleyip göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu