Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

Yeni iPhone modelleri için duyuru tarihi belli oldu

Yeni iPhone modelleri için geri sayıma geçtiğimiz şu günlerde Apple’ın tanıtım tarihini resmen açıklamasını bekliyoruz. Etkinlik için Apple’dan kısa süre içerisinde bir duyuru bekliyoruz, ancak öncesinde son yayınlanan iOS 13 beta sürümü bunun için bir ipucu içeriyor.

Yeni iPhone modelleri 10 Eylül’de tanıtılacak

Apple, yedinci iOS 13 beta sürümünü bugün kayıtlı geliştiricilere sundu ve kodun içine gömülmüş bazı bilgiler sonraki iPhone modelleri için bir tarih ortaya koyuyor. Buradaki bilgilere göre Apple, bir sonraki iPhone modellerini 10 Eylül tarihinde görücüye çıkacak.

Yeni iPhone’ların 10 Eylül’de piyasaya sürülmesi, Apple’ın önceki yıllarla benzer bir zaman çizelgesi izleyeceği anlamına geliyor. Bu durumda iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max şeklinde isimlendirilmesi beklenen telefonlar 13 Eylül tarihinde ön sipariş almaya başlayacak. İlk dalga ülkelerde satışlar 20 Eylül, ikinci dalga ülkelerde ise 27 Eylül tarihlerinde başlayacak.

Tabii zikrettiğimiz bu tüm tarihler şu an iddiadan ibaret. Apple henüz bu konu hakkında resmi bir açıklama yapmış değil. Birkaç gün içerisinde bu açıklamanın gelmesini bekliyoruz. Ancak hangi tarihi olursa olsun Apple’ın üç gün içerisinde ön siparişleri, on gün içerisinde ise siparişleri başlatması bekleniyor.

Son olarak Apple’ın yeni iPhone’larda tercih edeceği isimlendirmeden söz etmek gerekirse; Apple bu yıl “X” (10) ismini bir kenara koyuyor. Bunun yerini 6.1 inçlik iPhone XR’nin devam modeli iPhone 11, 5.8 inç ekranlı iPhone XS-iPhone 11 Pro ve 6.5 inç ekranlı iPhone XS Max’in devam modeli de iPhone 11 Pro Max şeklinde çıkış yapacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu