Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Telefonu Gece Şarj Edersek Ne Olur? İşte Doğru Bilinen Yanlışlar

Akıllı telefonlarımızı gece şarj edersek ne olur? Cihazlarımızın pil ömrü kısalır mı? Ya da farklı hasarlar oluşabilir mi? İşte cevabı…

Günümüzde en çok kullandığımız ve elimizde taşıdığımız ürün, kesinlikle akıllı telefonlarımızdır. Teknolojinin de gelişmesi ile birlikte neredeyse her birey, bir akıllı telefona sahip diyebiliriz. Peki kullandığımız telefonlara hiç zarar verip vermediğinizi düşündünüz mü? Örneğin gece şarj etmek ya da şarjdayken kullanmak gibi. Her insan mutlaka bununla ilgili bir şeyleri merak etmiştir. O yüzden bizler de size bu makaleyi hazırlayarak yardımcı olmak istedik. Şimdi gelin cihazlarımızı gece şarj etmemiz durumunda ne olacak ya da ne olmayacak bir göz tartışalım.

Normal şartlarda akıllı telefon kullanıcıları, cihazlarını gece şarj eder ve ertesi gün sabah da şarjdan çıkarır. Genelde bu, işe ya da okula giden kişilerde daha sık görülür. Bizler de dahil olmak üzere pek çok çalışan insan, telefonlarını gece boyunca şarja takıp sabah işe giderken de çekeriz. Ancak bu durum pek çok kez tartışma konusu oldu. Piyasada sürekli olarak herkes bu konu hakkında yorumlar yaparak kafalarda soru işareti bıraktılar. Yani gece boyu telefonu şarj etmek sağlıklı mı yoksa değil mi, hep bu sorunun cevabını merak etmiştik. Ancak yabancı basında bu durum ile ilgili net bir sonuca varma fırsatını nihayet yakaladık. Bakın durum gerçekten de gözüktüğü gibi miymiş…

Telefonu gece şarj etmek sanıldığı gibi cihazlarımıza zarar vermez

Akıllı telefonları gece boyu şarj etmek, sanıldığı gibi cihazlarımıza zarar vermez. Bunun sebebi de gelişen teknoloji ve cihazlarımıza tercih edilen Lityum pillerdir. Bu piller, otomatik koruma işlevine sahip olduğu için, cihaz şarj dolduktan sonra akımı otomatik olarak keser. Akım kesildikten sonra da cihazlarımız artık şarj almaz. Böylece pil sağlığı da etkilenmemiş olur.

Bunun dışında da elbette kafamıza takılan başka sorularda var. Örneğin cihazın pili tamamen boşaldıktan sonra şarj etmek. Bu durumda pek çok insanın kafasını karıştırıyor. Tabii güvenilir kişiler bu konuya da açıklık getiriyor. Gelen bilgilere göre akıllı telefonlarımızı en az %20, en fazla ise %40’da şarj etmek daha sağlıklı. Böylece pilin tam boşalmasını engelleyerek, voltaj dengesizliğini de gidermiş olursunuz.

Peki sizler telefonlarınızı nasıl şarj ediyorsunuz? Gece boyu mu yoksa gün içinde belirli saatlerde mi? Yorumlarda belirtiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu