Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknoloji

2. El PlayStation 5 Pazarını Bitirecek Hamle Geldi!

Sony’nin yok satan ve karaborsa olan konsolu için ilginç bir hamle geldi. 2. el PlayStation 5 pazarı bu hamle sonrası tarih olabilir.

Koronavirüs dönemi satışa sunulan yeni nesil oyun konsolu PS5, çıkar çıkmaz karaborsaya düşmüştü. Çip krizinden dolayı taleplere yetişemeyen Sony, üretime hız kazandırsa da oyuncuların büyük bir bölümü hala PS5 satın alamadı. Bu yüzden 2. el PlayStation 5 pazarı özellikle yurtdışında aldı başını gitti. 499 dolara alınan konsolları Ebay gibi çeşitli alışveriş sitelerinde 899 dolara satılmaya başlandı. Bu olay Japonyalı Nojima Denki mağazasının da dikkatini çekti.

Nojima Denki, 2. el pazarında karaborsanın oluşmasının önüne geçmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. PS5’i mağazadan sıfır olarak satın alacak kişilerin isimleri kutuya bir baskı ile basılıyor. Ayrıca kutu içeriğindeki koruyucu poşetler müşterinin gözü önünde açılıp imha ediliyor. Bu sayede ikinci el satışında müşteriler yıldırılmış oluyor. Kutusu açılmış ve başka kişinin isminin yazdığı bir konsolu satmak oldukça zor olacak gibi görünüyor.

Karaborsa pazarında sıfır fiyatının iki katına kadar satılan PS5, daha bir süre daha stok sorunu çekecek gibi görünüyor. Çip krizinin yanında bir de enerji krizi patlak verdi. Çin’deki üretim yapan mağazalara elektrik iletiminde sorunlar yaşanıyor. Bu yüzden Sony, Apple, Samsung ve Xiaomi gibi dev isimlerin üretimlerini kademe kademe azaltması bekleniyor. Sürekli kriz üzerine krizin çıktığı bugünlerde ülkemizde bir de kur hareketliliği yaşanıyor. Çok yakında teknolojik ürünlerin fiyatları bu olumsuz etkenlerden dolayı artabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu