Giyilebilir Teknoloji

Huawei, Tizen’e mi Geçiyor?

Mobil dünyasının en büyük üçüncü üreticisi konumunda olan Huawei akıllı saat kategorisinde ise henüz kayda değer bir kullanıcı kitlesi oluşturabilmiş değil. Ancak şirket iddiaya göre bu alandaki etkinliğini artırmak adına önemli rakiplerinden biri olan Samsung ile ortaklığa gidecek.

Huawei, Tizen İştetim Sistemine Geçiyor

Korea Herald sitesinde yer alan habere göre Çinli üretici bir sonraki akıllı saat çözümünde Tizen işletim sistemine yer verecek. Samsung’un bazı akıllı telefonlarda, tüm akıllı TV modellerinde, saat ve akıllı bileklik çözümlerinde kullandığı Tizen işletim sistemini Huawei’in bir sonraki akıllı saatinde görmemiz mümkün görünüyor.

huawei

Halihazırda akıllı saat  modellerinde Android Wear işletim sistemini kullanan Çinli üretici, özelleştirmelerin kısıtlı olması ve sınırlı işlevsellik nedeniyle Google ile işbirliğine gitmeye sıcak bakmıyor. Samsung ve Intel tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu Tizen işletim sisteminin akıllı saatlerde daha fazlasını sunabildiği bir gerçek.

Samsung, Tizen işletim sisteminin pazar payını artırmak adına  yapılacak ortaklığa sıcak baktığı gelen haberler arasında.

>> İlginizi çekebilir; Huawei Mate 9 4 Farklı Renk ile Karşımızda!
>> İlginizi çekebilir; Yenilenmiş Galaxy Note 7 Nasıl Anlaşılır?
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu