Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun KonsoluTeknoloji

AYANEO 2 Tanıtıldı, PC Performansını Elinizde Yakalayın!

El oyun konsolu sektörü her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu sektörün önemli isimlerinden biri olan marka, AYANEO 2 isimli oyun el konsolunu AYANEO Air ile birlikte tanıtarak sektöre tazelik getirdi. Steam Deck’in büyük rakibi olan bu el oyun konsolu, özellikleriyle ilkleri gerçekleştiriyor. Gelin detaylarına göz atalım.

AYANEO 2 ve AYANEO Air Teknik Özellikleri

Şirketin iddialarına göre AYANEO 2’nin 7nm işlemci taşıyan ilk el oyun konsolu olduğunu anlıyoruz. OLED ekranı ile tanıtılan bu el oyun konsolu zengin bir görsel deneyim iletiyor. Bu konsolun en etkileyici özelliği ise taşıdığı işlemci. Kırmızı çip devi AMD’nin RDNA 2 tabanlı Rembrandt serisindeki Ryzen 7 6800U işlemcisini taşıyan AYANEO 2, 4.7GHz saat hızında işlem yapan 8 çekirdeğe ve 16 iş parçacığı taşıyor.

RDNA2 mimarili Radeon 680M grafiklerini taşıyan bu el oyun konsolu, şirketin CEO’sunun aktardıklarına göre Steam Deck’ten iki kat daha yüksek performans ve NVIDIA’nın GTX 1050 Ti ekran kartı kadar güç verebileceği fark ediliyor. En yeni oyunlarda kusursuz bir performans sağlayan el konsolunun AYANEO Air isimli bir kardeşi de mevcut.

AYANEO 2

AYANEO Air’de ise 5.5 inç büyüklüğünde OLED ekran ve Ryzen 5000 mimarili APU işlemci görüyoruz. Bu oyun el konsolunun da AAA türü oyunlarda yüksek performans vereceği belirtildi. Bu modelde RGB ışıklandırma da mevcut.

Bu her iki modelin OLED ekranlı Windows işletim sistemine sahip ilk oyun konsolu olduğu bildirildi. Bu modellerin 500$ fiyat aralığında bir rakam ile yakında satışa sunulacağı biliniyor. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

God of War Steam Deck’te PS4’ten Daha İyi Çalışıyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu