Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOyun Haberleri

Yeni Nintendo Switch Özellikleri ile Karşımızda

Nvidia’nın yeni teknoloji ve ekran kartlarını tanıtmasıyla farklı bilgiler çıktı. Yeni Nintendo Switch donanımsal olarak çok iyi olacak.

Ekran kartı devi Nvidia, dün karşımıza RTX 40 serisi ile çıktı. Bu tanıtımda ayrıca DLSS 3.0 teknolojisi de duyuruldu. Etkinlikten sonra ise ortaya ilginç bilgiler çıktı. Yeni Nintendo Switch görünüşe göre yine Nvidia’nın teknolojilerini kullanacak.

IT House, yeni nesil Nintendo Switch oyun konsolunun Nvidia Tegra 239 sekiz çekirdekli yonga setini kullanacağını açıkladı. Bilgilerin Nvidia ve Nintendo’nun isimsiz çalışanları tarafından doğrulandığı iddia ediliyor. Kaynak, Nvidia Tegra 239’un ARM Cortex-A78C/A78 çekirdeklerinin yanı sıra bazı Ada Lovelace özelliklerini içerebilecek Amper tabanlı bir GPU içereceğini de ekliyor. Ayrıca, 2. nesil Nintendo Switch için geliştirici belgelerinin DLSS 2.2 ve ışın izlemeyi desteklediği onaylandı.

Orijinal Nintendo Switch 2017’de piyasaya sürülmüştü. 1080P’ye bile zor çıkan bu konsol artık teklemeye başladı diyebiliriz. Bu konsolda Nvidia Tegra X1 sistemi kullanılmıştı. Bu yonga seti 1.9GHz’de dört Cortex-A57 çekirdeğinden ve 1.3GHz’de dört Cortex-A53 çekirdeğinden oluşuyordu. GPU, 256 çekirdekli ve 1 GHz frekanslı Maxwell mimarisine dayanıyordu.

Yeni Nintendo Switch OLED Model Splatoon 3 Edition
Nintendo Switch OLED Model Splatoon 3 Edition

Nintendo’nun artık güncel ve yeni teknolojiler ile konsolunu yenileme vakti çoktan geldi. Önümüzdeki yıl çıkacak olan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’un hakkının verilmesi için daha güçlü bir konsol görmeyi umuyoruz. Muhtemelen 2023 yılının sonlarına doğru Japon oyun devinden yeni bir konsol göreceğiz. AMOLED ekranlı sürümü çıkarmasaydı firmanın bu yılın sonunda bile yeni konsolu tanıtma ihtimali vardı. Ancak bu beklentiler dediğimiz gibi önümüzdeki yıla ertelendi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu