Akıllı BileklikAkıllı SaatAkıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiYazılım

Apple, WatchOS 7 ile duyurduğu el yıkama özelliğinin sırrını açıkladı!!! ”Yıllarca çalıştık”

Geçtiğimiz günlerde WWDC 2020 etkinliğini gerçekleştiren Apple, WatchOS 7 ile beraber duyurduğu el yıkama özelliğinin sırrını açıkladı.

WWDC 2020 etkinliğini geride bırakan Apple,WatchOS 7  sürümü ile duyurduğu el yıkama özelliğinin sırrının bugün açıkladı. ABD’li şirket aslında bu yeni fonksiyonu için yıllarca çalışmış; Yani öyle pat diye sunulan bir özellik değil. Bugün TechCrunch‘un konuğu olan Apple teknoloji başkan yardımcısı Kevin Lynch, bu özelliğin yıllarca süren araştırma ve geliştirmenin sonucunda geliştirildiğini açıkladı.

Bildiğiniz üzere Apple’ın WatchOS 7 ile duyurduğu el yıkama özelliliği; Kullanıcı elini yıkamaya başladığında otomatik olarak devreye giriyor ve 20 saniyelik bir zamanlayıcı başlatıyor. Bu süreç boyunca saat, sahibinin 20 saniye boyunca ellerini yıkamasına teşvik edecek ve hijyenik bir ortam oluşturmayı sağlayacaktır. Sadece bununla da kalmıyor; WatchOS 7, su algılama özelliğinin yanı sıra, sabun sıkma gibi hareketlerinizi de algılıyor ve sizi bu hareketlere göre yönlendirip bildirim yolluyor.

Şimdi gelin; Bu konu hakkında tüm detayları bir de  Apple Teknoloji Başkanı  Kevin Lynch’den dinleyelim:

Öncelikle bu sistem; Siz elinizi yıkamaya başladığınızda, hareketlerinizi ve su sesini otomatik olarak algılayacak ve devreye girecek. Sadece bununla da kalmıyor; Aynı zamanda su sesine ek olarak bir de sabun algılama özelliği var. Bu özellikte suyun sesi az olduğunda ya da algılanamadığında otomatik olarak devreye girer ve size yeni bir bildirim gönderir. Tabi tüm bu özelliklerin kullanılması için de mikrofon ve ivmeölçer sensöründen yardım alıyoruz.

Peki siz bu yeni özellik ile ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu